Профспілкова співпраця Україна – Білорусь: Чернігів відкриває нові можливості

IMG 7989

28 листопада в Чернігівському навчально-методичному центрі профспілок Федерації профспілкових організацій (ФПО) в рамках співпраці між профспілками двох країн – України та Білорусі для представників Гомельської та Могильовської обласних профорганізацій Білоруської профспілки працівників торгівлі відбувся семінар на тему «Соціальне партнерство: ефективність колективно-договірного регулювання на рівні підприємств та регіонів. Зміцнення торгівельного співробітництва».

Відкривши семінар голова ФПО – Москаленко Ігор Іванович привітав учасників та наголосив, що такі заходи є дуже важливі, оскільки сприяють зміцненню міжнародної солідарності профспілок двох країн по розвитку співробітництва на регіональному рівні та зміцненню їх соціального партнерства.

Під час семінару було розглянуто низку питань, а особлива увага була приділена питанню соціального діалогу на територіальному рівні та колективного договору як результату соціального діалогу на рівні трудового колективу як інструменту захисту працівників. У якості спікерів на семінар були запрошені відповідні фахівці, а саме – Тимощенко Катерина Михайлівна, заступник директора департаменту Соціального захисту населення Чернігівської обласної державної адміністрації та Назіна Тамара Григорівна, завідувач відділом соціально-правового захисту та економічних питань ФПО. В свою чергу голова Гомельської обласної профорганізації Білоруської профспілки працівників торгівлі Михаловська Наталія Володимирівна розповіла про стан та практику ведення соціального діалогу в Республіці Білорусь. Таким чином учасники мали змогу обмінятися думками та практичним досвідом з метою подальшого впровадження позитивних практик у своїх організаціях.

IMG 7982

Окрім цього учасники семінару відвідали два місцевих підприємства сфери торгівлі, а саме – ПАТ «Базис» (директор Склярець Андрій Вікторович) та Чернігівську взуттєву фабрику «Берегиня» (директор Бас Ніна Павлівна), де мали змогу ознайомитися з досвідом роботи первинних профспілкових організацій.

В рамках проведення заходу була підписана угода про співробітництво з Могильовською обласною організацією Білоруської професійної спілки працівників торгівлі.

IMG 7937

Федерація профспілкових організацій Чернігівської  області