045

 

Обласна рада профспілок приділяє велику увагу підготовці дитячих оздоровниць для прийому дітей на відпочинок. Проведена нарада з власниками і керівниками дитячих оздоровчих закладів, головами профспілкових організацій, Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, соціальними партнерами, де були намічені пріоритетні напрямки по якісному і безпечному відпочинку дітей.

         На виконання рішень наради по організації оздоровлення дітей спеціалістами облпрофради, галузевих профспілок разом із технічною інспекцією праці профспілок в травні перевірені дитячі оздоровчі заклади. Основна увага приділялась організації безпечного відпочинку дітей, підбору спеціалістів. Біля сто п’ятдесяти зауважень і пропозицій було висловлено керівникам закладів як у письмовій, так і в усній формі. Всі зауваження були усунені невідкладно і в повному обсязі.

На підготовку дитячих оздоровчих закладів власниками використано більш як 12 мільйонів гривень. На належному рівні підготувались оздоровчі заклади Якимівського району, «Зміна», директор Юрій Білокуров, «Салют», директор Євгенія Кузнєцова, «Лазурна райдуга», директор Валентина Маклякова, «Чайка», директор Ганна Дрьоміна; міста Бердянська, «Червона гвоздика», директор Тетяна Михайленко, «Райський куточок», директор Олена Налюшна; міста Приморська ім., Ю.О.Гагаріна, директор Олександр Чейлитко, «Прометей», директор Олена Куценко, «Салют», директор Віталій Кір’яченко і ряд інших.

         У корпусах, де проживають діти, зроблені ремонти, закуплені нові ліжка, білизна і все необхідне для повноцінного відпочинку. Пляжі приведені в порядок відповідно до вимог чинного законодавства. Закуплені лікарські препарати. Укладені договори зі всіма організаціями, які працюють на ринку послуг для дитячих оздоровчих закладів.

         Облпрофрада постійно тримає на контролі хід підготовки до оздоровчого сезону, співпрацює з роботодавцями, власниками таборів, обласними організаціями профспілок, виконавчою дирекцією Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності щодо збільшення кількості оздоровлених дітей.

         Станом на 4 червня 2013 р. у 20 позаміських оздоровчих закладах Запорізької області відпочивають 5400 дітей та підлітків.

         Співпраця з держсанепідемслужбами, керівництвом приморських зон відпочинку дає позитивний результат для якісного відпочинку дітей.

         Оздоровчий сезон відкрито, облпрофрада, власники таборів, профспілкові комітети підприємств і організацій роблять все можливе для змістовного безпечного відпочинку дітей та підлітків.

 

 

Запорізька обласна рада профспілок

039

 

 

046

 

067