v060

 

 

06 червня 2013 року відбулось чергове засідання Президії Федерації профспілок Вінницької області з порядком денним: ”Про роботу членських організацій ФПО щодо забезпечення і підвищення рівня законодавчих гарантій і договірних зобов’язань у сфері оплати праці”.

 

Відкрив та вів засідання Голова Федерації профспілок області Володимир Паращук.

 

У засіданні взяли участь члени Президії, керівники членських організацій ФПО, керівництво Департаменту соціальної політики ОДА та Територіальної державної інспекції з питань праці у Вінницькій області, фахівець Департаменту праці і соціального захисту населення виконкому Вінницької міської Ради, працівники Апарату ФПО, представники ЗМІ.

 

З інформацією:

 

- ”Про роботу членських організацій ФПО щодо забезпечення і підвищення рівня законодавчих гарантій і договірних зобов’язань у сфері оплати працівиступила Гринішина Галина Петрівна-   зав.сектором зайнятості, оплати праці та соцдіалогу Департаменту соціально-економічної та гуманітарної роботи Апарату ФПО.

 

В обговоренні даного питання взяли участь:

 

Þ Лєта Іван Іванович – заступник Голови ФПО, голова обласного комітету профспілки працівників охорони здоровя;

Þ Баюрко Микола Васильович – голова ПК ВДПУ ім. М. Коцюбинського;

Þ Рафал Алла Юріївна – голова обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства;

Þ Панчук Олександр Наумович – голова обласної організації профспілки працівників УДППЗ Укрпошта;

Þ Собко Галина Іванівна – голова обласної організації профспілки працівників соціальної сфери;

Þ Кирилюк Тамара Андріївна – заступник директора Департаменту соціальної політики облдержадміністрації;

Þ Оборончук Сергій Анатолійович – начальник Територіальної державної інспекції з питань праці у Вінницькій області;

Þ  Цибулько Наталія Василівна – заступник директора, начальник відділу праці Департаменту праці та соціального захисту міськвиконкому.

Голова Федерації профспілок області - Володимир Паращук підвів підсумки обговорення і наголосив, що в сьогоднішніх умовах необхідно вдосконалити тактику дій профспілок у відстоюванні соціально-економічних прав та інтересів працівників, перш за все у сфері оплати праці. Профспілковим організаціям усіх рівнів рекомендовано посилити громадський контроль за своєчасним запровадженням державних соціальних стандартів з оплати праці, домагатись збільшення питомої ваги частки оплати праці в собівартості продукції та послуг, ліквідації заборгованості, дотримання міжпосадових співвідношень в оплаті праці, передбачених Генеральною та галузевими угодами.

Президією була прийнята постанова ”Про роботу членських органіазцій ФПО щодо забезпечення і підвищення рівня законодавчих гарантій і договірних зобов’язань у сфері оплати праці”.

 

 

Федерація профспілок Вінницької області

 

v047

 

v053

 

v050

 

v033