IMG 8699

 

Ще декілька років тому Чернігівська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України та Гомельська обласна організація Білоруської профспілки працівників освіти і науки підписали Угоду про співпрацю. Днями в рамках цієї співпраці колеги зустрілися в Чернігові.

 

За ініціативи української сторони на базі Навчально-методичного центру профспілок було проведено спільний семінар-нараду «Соціальне партнерство: ефективність колективно-договірного регулювання в галузі освіти». Гомельську делегацію очолив голова обласної організації Профспілки Ніколай Філіпцов.

 

На початку заходу привітав білоруських колег на Чернігівській землі голова Федерації профспілкових організацій області Ігор Москаленко.

 

Змістовна частина семінару розпочалася з презентації досвіду соціального діалогу в галузі освіти в Чернігівській області. Із результатами роботи освітянської профспілки гостей із Гомелю познайомила Тетяна Матвєєва — голова Чернігівської обласної організації Профспілки. Щодо правових нюансів роботи доповнення зробив Олексій Лугина — юрисконсульт Чернігівської обласної організації Профспілки.

 

 IMG 8707

 

Про досягнення та складнощі в укладенні колективних договорів в обласному центрі розповіла Ірина Ведь — заступник голови Чернігівської міської організації Профспілки.

 

Після кожного виступу проводився відвертий обмін думками та досвідом діяльності освітянських профспілок в сусідніх країнах, який переріс в жваву дискусію. Крім того, в рамках даної зустрічі білоруські освітяни відвідали первинні організації, де ознайомилися з досвідом їх роботи.


IMG 8693

 

Чернігівська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України