50422633 744008105986034 6970288676488085504 n

Холодною та сніжною видалася зима цього року на Сумщині. Замети та крига вкрили землю, прикрасивши ліси та поля чарівними, мальовничими пейзажами.

 

Але гарячі та повні любові серця профспілковців - працівників закладів культури Сумської області не жахаються не малих не великих труднощів. Ми вистояли під Верховною Радою України, пікетували Кабінет Міністрів України, вимагаючи справедливої мінімальної заробітної плати, вдало провели колективно – договірну компанію та вибороли додаткові соціальні гарантії для своїх членів. Солідарність наших спілчан – це показник кропіткої щоденної роботи профспілкової організації працівників культури України.

Та не тільки своїми акціями та боротьбою славна наша організація. Приділяючи увагу фізичному здоров’ю спілчан, вже котрий рік Сумська обласна профспілкова організація працівників культури спільно з обласним управлінням культури та при підтримці фізкультурно – спортивного товариства «Спартак» проводить спартакіади серед працівників закладів культури. Такі змагання стали традиційними, але цього року президія обласної профспілкової організації вирішила відійти від звичайного формату і запропонувала спілчанам проведення лижних змагань. Так народилася ідея проведення 1 зимової спартакіади серед працівників закладів культури, яка відбулась 24 січня 2019 року на базі підготовки олімпійського резерву «Динамо» в урочищі Токарі. На заклик профспілки відгукнулися 16 команд обласних, районних закладів культури та представників культурних закладів територіальних громад.

 

P1020255

 

Відкриваючи змагання до учасників звернулися начальник обласного управління культури ОДА Мельник Олена Петрівна та голова обласної профспілкової організації працівників культури Даниленко Олександр Григорович та побажали всім учасникам легких стартів та перемог, а на лижню учасників змагань вивів не будь хто, а сам Дід Мороз, якій в той час проходив мимо і завітав на свято спорту.

Змагання складалися з трьох видів спорту - спринтерської лижної гонки серед жінок та чоловіків, комбінованої лижної естафети, та міні біатлону. Загострення пристрастей в де який момент доводило до того, що на морозі не витримував інвентар, та кмітливі проспілковці все одно знаходили вихід та фінішували хто на одній лижі, хто з однією палицею, але все одно приносячи перемогу своїм командам. В запеклій боротьбі визначилися переможці в різних категоріях змагань, якими стали команди дитячої музичної школи №4, Тростянецького району, Вищого училища культури ім. Бортнянського, дитячої музичної школи № 1, Білопільського району, Сумського району, обласної універсальної наукової бібліотеки, обласної бібліотеки для дітей, обласного краєзнавчого музею, науково – методичного центру культури і мистецтв Сумської області, обласного театру для дітей та юнацтва.   В загальному підсумку змагань перше місце і кубок переможців відправився до відділу культури Миколаївської об’єднаної територіальної громади Білопільського району, команда якого стала дебютантом і переможцем змагань.    

 

P1020264

 

До речі про переможців – серед учасників 1 зимової спартакіади працівників культури Сумської області переможених не було, бо в кінці всіх учасників змагань ждав запашний куліш та гарячий чай із польової кухні, який приготували для членів профспілки культури наші захисники – воїни 27 –ї окремої артилерійської бригади. Окрему велику подяку учасники змагань приносять директору обласного академічного театру ім. Щепкіна - Юдіну Миколі Михайловичу та голові Сумської обласної фізкультурно – спортивної організації товариства «Спартак» - Павловській Тетяні Володимирівні за організаційну підтримку в організації проведення змагань.

Закінчились змагання, роз’їхались з нагородами учасники, але теплі спогади про проведений серед однодумців час, серед чудового казкового лісу залишився в душі кожного спілчанина. Тож побажаємо всім членам профспілки культури невичерпного здоров’я, нових перемог на трудовому фронті та віримо, що разом ми зможемо домогтися поставлених цілей, і жодна крига та мороз не стануть нам на заваді.


50943447 744008022652709 4349414751030214656 n

 

О.Г. Даниленко,

                                                                                                                              Голова обласної профспілкової організації