DSC 8355

Під такою назвою 27 лютого у Зарічному відбувся Форум голів первинних профспілкових організацій Зарічненського району. Він став першим у низці таких Форумів ,які відбудуться в усіх районах області за ініціативи Федерації профспілок області, владних структур ,об’єднання роботодавців. А необхідність у їх проведенні ,як і доцільність у поширенні такої форми ефективного соціального діалогу в області, продиктувало саме життя.

Форум первинок став одночасно і навчанням для їх голів,   як і для керівників ОТГ та голів координаційних рад профспілок і роботодавців   району, які нині   здійснюють децентралізацію на місцевому рівні. Вони отримали чимало необхідної інформації та почули відповіді на всі свої запитання в ході публічних та індивідуальних консультацій. наданих спеціалістами ФПО та керівниками обласних організацій профспілок галузей.

DSC 8321

У роботі Форуму взяли участь та виступили Микола Шершун, голова Федерації профспілок області, він розповів форумчанам про своє бачення профспілкового руху у вимірах сучасності. Олексій Шамак, директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації з розповів про Стратегію розвитку Рівненської області на період до 2020 року. У свою чергу Анатолій Смаглюк, голова Зарічненської райдержадміністрації розповів про перспективні плани в розвитку району.

Тему децентралізації, яка сьогодні «у всіх на вустах», теж не оминули форумчани. Про її перспективи в області розповіла Тетяна Грещук, директор Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України. Не менш важливу тему – реформування первинної ланки медицини у своєму виступі розкрив Василь Височанський, Регіональний координатор проекту U-LEAD в Рівненській області з питань охорони здоровя.

Ніна Скорик, головний експерт з регулювання соціально-трудових відносин ФПО у своєму виступі: «Вектор профспілкової діяльності крізь призму укладення тристоронніх угод та колективних договорів» розповіла про роль колективного договору на підприємстві чи в установі та про те, як вірно укласти і зареєструвати колдоговір.

Своє бачення соціального діалогу з профспілками та владою окреслив Михайло Кривко, голова Рівненського обласного обєднання організацій роботодавців.

DSC 8366

Про надважливу у сучасних реаліях тему: Легалізацію трудових доходів, у своєму виступі розповів Юрій Морозюк, начальник відділу з питань здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці в Рівненській області та інші.

Також на Форумі урочисто, за широкого загалу спілчан було підписано Територіальну угоду між Локницькою обєднаною територіальною громадою, організацією роботодавців району та координаційгою радою профспілок з соціально-економічних питань на 2019-2020 роки.

Учасники Форуму прийняли Резолюцію Форуму (додається).

DSC 8316

DSC 8332