бердянск6

 

15 квітня 2019 року у клінічному санаторії «Бердянськ» ПрАТ «Приазовкурорт» відбувся старт курортного сезону, працівники санаторію вже зустріли перших 35 відпочиваючих.

 

Клінічний санаторій «Бердянськ» - це кліматичний, бальнеологічний та грязьовий санаторій, що знаходиться на території Приазовського національного природного парку, на Азовському узбережжі, на самому початку Бердянської коси.

На відпочиваючих чекають:

-         м`який помірний клімат, цілюще повітря, насичене озоном, бромом, йодом, різними солями та мікроелементами;

-         природне середовище гідромасажу та інгаляції;

-         лікувальна сульфідно-мулова грязь;

-         хлоридно-натрієві, йодобромні підземні мінеральні води;

-         сучасні процедури.

Територія санаторію займає площу 49 га, на якій розташовано три лікувальних грязьових озера і три джерела з мінеральною водою. Поєднання лікувальних природних факторів цього місця роблять можливим лікування цілого ряду захворювань.

Колектив санаторію шанує історію. На території можна побачити пам'ятник видатному українському геохіміку Євгену Бурксеру, який відкрив цілющі властивості бердянських грязей.

Колектив дбає про ландшафт і постійно займається озелененням території. Тільки цього року було висаджено близько 200 саджанців.

Санаторій «Бердянськ» постійно розвивається та оновлюється, так за останній час вдалося оновити корпуси та процедурні кімнати.

Клінічний санаторій «Бердянськ» - це ексклюзивне для України місце, є найбільшим грязьовим і бальнеологічним санаторієм Бердянська, аналогів якому в Україні немає.

 

Запорізька облпрофрада