IMG 20190418 110343

 

18 квітня 2019 року відбувся Пленум Центральної Ради Профспілки працівників соціальної сфери України, присвячений 15-річчю діяльності Профспілки.

 

У засіданні взяли участь представники директоратів та управлінь Міністерства соціальної політики України, керівник Департаменту з питань бюджету та оплати праці апарату ФПУ Людмила Остапенко.

Заслухавши і обговоривши доповідь «Реалізація завдань Профспілки щодо соціально-економічного захисту членів Профспілки, визначених Статутом та Пріоритетними напрямами діяльності Профспілки - підсумки 15- річної діяльності» Пленум відзначив, що створення Профспілки в травні 2004 році було своєчасним і необхідним. Об’єднання працівників підприємств, установ, закладів та організацій соціальної сфери в окрему Профспілку виправдало мету, яка була поставлена – об’єднати близьких за своїми проблемами працівників соціальної сфери, що дало можливість більш уважніше вивчати і вирішувати питання захисту прав та інтересів членів Профспілки.

Захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів спілчан відбувався в умовах змін в суспільно-політичному житті держави, кризових явищ, падіння економіки, багатократного підвищення комунальних тарифів та цін на продукти харчування, товари і послуги.

У рамках реалізації норм і положень Генеральної, Галузевої угод, колективних договорів профспілковою стороною вживались заходи для вирішення спірних питань шляхом переговорів з представниками всіх гілок влади.

Профспілка домагалась законодавчого встановлення державних гарантій працівникам соціальної сфери, забезпечення фінансування галузі відповідно до потреб, в першу чергу на гідну оплату праці, на основі законодавчо визначених державних соціальних стандартів і гарантій; удосконалення системи оплати праці працівників на основі її реформування; розширення та вдосконалення законодавчої бази щодо трудових, соціально-економічних прав і гарантій працівників шляхом здійснення експертно-аналітичної роботи над законопроектами, проектами відповідних нормативно-правових актів, внесення відповідних пропозицій до Кабінету Міністрів України, Комітетів Верховної Ради України, Міністерства соціальної політики України, інших міністерств, Федерації профспілок України.

Заслухавши доповідь Пленум Центральної Ради Профспілки працівників соціальної сфери України постановив:

- вважати діяльність Профспілки такою, що в умовах проведення структурних реформ в Україні була спрямована на заходи щодо забезпечення захисту трудових, соціально-економічних прав і гарантій працівників, збереження та розвиток профспілкового членства, створення умов для діяльності профспілкових організацій.

 

Докладніше

 

Пленум ухвалив Звернення до членів Профспілки, до всіх працівників соціальної сфери України у зв’язку з 15-річчям від створення Професійної спілки працівників соціальної сфери України.

 

Додається

 IMG 20190418 110531

IMG 20190418 110728

 

Профспілка працівників соціальної сфери України