1439510

 

Президент України Володимир Зеленський відвідав шахту «Лісова» у Сокальському районі Львівської області, де внаслідок аварії минулої ночі 29 травня загинуло двоє гірників – Михайло Турко та Михайло Павлик.

 

Глава Держави поспілкувався з рідними шахтарів та висловив їм глибоке співчуття.

Також Глава Держави поспілкувався з робітниками шахти «Лісова» та з профспілками ДП «Львіввугілля». Голова Львівської територіальної організації Укрвуглепрофспілки Олег Турчин зазначив, що напередодні трагедії, 28 травня, представники шахтарських профспілок Львівщини перебували в м. Києві під Адміністрацією Президента України. Профспілки намагалися довести до відома Глави Держави ту критичну ситуацію, що склалася на державному підприємстві « Львіввугілля» у зв'язку з невиплатою заробітної плати та відсутністю збуту вугільної продукції. З представникам шахтарських профспілок зустрівся представник Президента в КМУ Андрій Герус, якому було передано вимоги та звернення шахтарів. Він передав особисто Президенту України ці звернення.

Крім цього, Президент провів нараду щодо нічної аварії та ситуації на шахті.
«Сталося велике горе – ми втратили двох людей. Ми сьогодні також почули про проблеми щодо умов праці шахтарів, умов безпеки. Розуміємо, що дуже складне питання. Тому скликаємо РНБО», – сказав Глава Держави після відвідання шахти.

 

safe image

 

Орієнтовно засідання може відбутися у п’ятницю, 31 травня.

Президент також підкреслив, що сім’ї шахтарів, які загинули минулої ночі, одержать підтримку від Держави.

«Вже прийнято рішення виділити по 100 тисяч гривень», – повідомив він.
Крім того, Володимир Зеленський наголосив, що особисто допоможе родинам загиблих у вирішенні житлового питання.

Федерація профспілок України висловлює щире співчуття сім’ям загиблих шахтарів на шахті «Лісова» ДП «Львіввугілля» і поділяє з ними горе і біль від втрати рідних та близьких їм людей.

 

 

Прес-центр ФПУ

за повідомленням

Профспілки працівників вугільної промисловості України