P1670595

30 травня 2019 року в приміщенні Федерації профспілок області відбулася ХХІІ звітно-виборна конференція Вінницької обласної організації профспілки працівників культури.  

 

В роботі конференції взяли участь делегати та запрошенні, а саме: голова Профспілки працівників культури України Людмила Перелигіна, голова Федерації профспілок області Микола Колесник, заступник голови облдержадміністрації Ігор Івасюк, заступник Вінницького міського голови Галина Якубович, начальник управління культури та мистецтва ОДА Станіслав Городинський, директор департаменту культури міської ради Максим Філанчук.  

У доповіді голови обкому Тетяни Побережної та делегатів конференції зазначалося, що Профспілка працівників культури України зберегла соціально-економічні досягнення минулих років. Значну роль   надається соціальному діалогу, як на галузевому, так і на регіональному рівні, тісній співпраці з новоствореними територіальними громадами, законодавчій, правозахисній, міжнародній та культурно-масовій роботі.

P1670622

Голова Профспілки працівників культури України Людмила Перелигіна зупинилась на проблемах працівників галузі культури, вирішенням яких сьогодні займається Центральний комітет Профспілки. А саме: прискорення прийняття ряду урядових постанов соціального спрямування, проекти яких вже погоджені Профспілкою; удосконалення нормативно-правової бази мистецької освіти; подолання соціальної несправедливості щодо науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти сфери культури; прискорення затвердження мінімальних стандартів забезпечення громадян культурними послугами та інші. Голова Профспілки поінформувала, що всі підняті Профспілкою питання планується обговорити під час ініційованою Головою Профспілки особистої зустрічі з Міністром культури України Євгеном Нищуком, яка відбудеться найближчими днями.

 

P1670629

 

Людмила Перелигіна подякувала керівництво Вінницької області, Федерацію профспілок та обласну організацію Профспілки за запрошення провести у м. Вінниці черговий VII зїзд Профспілки працівників культури України та допомогу в його організації.

Голова Федерації профспілок області Микола Колесник зупинився на основних напрямках роботи Федерації профспілок, звернув увагу делегатів на виклики та проблеми, які стоять сьогодні перед профспілками та зазначив, що їх  подолання можливе лише солідарними діями.

Микола Колесник відзначив високий рівень роботи Вінницької обласної організації профспілки працівників культури.

P1670651

 

Ігор Івасюк - заступник голови облдержадміністрації привітав делегатів конференції та зазначив, що для обласної державної адміністрації галузь культури є пріоритетною. Протягом останніх 3-х років понад 60 млн грн. виділено галузі для проведення поточних і капітальних ремонтів закладів культури області та зміцнення їх матеріально-технічних баз. За цей період відбулись суттєві зміни у палаці Потоцьких у Тульчині, в обласному театрі імені Садовського, зокрема, встановлено сучасну систему вентиляції та опалення. Крім того, відкрито музей Миколи Леонтовича у с. Марківка, де запроваджено сучасні музейні технології. На цьому робота не буде припинена, й надалі галузь культури буде розвиватись і відповідно фінансуватись. Цьогоріч пріоритетом є будівництво лялькового театру, який протягом всього часу свого існування розташовувався у пристосованих приміщеннях, які не відповідають стандартам і вимогам часу. До 1 вересня планується відкриття нової, сучасної глядацької зали зі всіма зручностями для артистів та глядачів. Вартість цього проекту майже 20 млн. грн.

 

P1670653

 

Заступник Вінницького міського голови Галина Якубович   відзначила якісний соціальний діалог із сторони Федерації профспілок області та Вінницької обласної організації профспілки працівників культури. Вінницька міська рада високо цінує роботу працівників галузі культури, сприяє покращенню їх умов праці та належної оплати праці. Та побажала учасникам конференції ефективної роботи та якісних прийнятих рушень.  

Делегати конференції визнали роботу Вінницької обласної організації профспілки працівників культури за звітній період – задовільною та обрали головою обласної організації профспілки – Заслуженого працівника профспілок Вінниччини – Тетяну Побережну.

 

IMG 20190530 085337

 

 Вінницька обласна організація профспілки

працівників культури України