Б2

У селі Долиняни Мурованокуриловецького району Вінницької області відбувся ІІ обласний фестиваль авторської пісні «Вклонімося матері». Фестиваль був започаткований у 2018 році за ініціативи народного артиста України, співака і композитора, начальника управління культури і мистецтв облдержадміністрації Станіслава Городинського, який народився у цьому мальовничому селі.

Проводиться цей культурно-мистецький проект при підтримці Вінницького обласного центру народної творчості, відділу культури і туризму Мурованокуриловецької районної державної адміністрації, Мурованокуриловецької райдержадміністрації і районної ради та Долинянської сільської ради.

Б3

Почесними гостями фестивалю стала представницька делегація учасників VII з|їзду Профспілки працівників культури України на чолі з Головою профспілки Людмилою Перелигіної. Людмила Федорівна тепло привітала майстрів мистецтв, поетів, композиторів, виконавців, всіх учасників свята. Вона зазначила, що підтримка та розвиток культури, зокрема аматорських  колективів є одним з найважливіших пріоритетів в діяльності Профспілки та побажала всім присутнім миру, щастя та добробуту.

Б5

Фестиваль проводився просто неба на подвір’ї сільського будинку культури. Виступи відомих композиторів, авторів і виконавців з Вінниччини та м. Києва дали можливість почути авторські пісні у найкращому виконанні народного артиста України Станіслава Городинського, заслужених артистів України Надії Шестак, Віктора Кавуна та Ігоря Юрковського з м. Вінниці. Зігріли душу прекрасні пісні співаків, композиторів і аранжувальників Юрія Грицюка, Михайла Моди та піснярки Зої Красуляк.

Б4

Зачарував своїм виступом переможець телевізійної шоу-програми «Голос України» Олександр Онофрійчук. Яскравого колориту додали виступи інструментальних гуртів «Карпо» і «Водограй». Гості фестивалю мали змогу насолодитись співаною поезією, мистецтвом вокального співу кращих творчих колективів нашої області, які виконували пісні місцевих композиторів і поетів.

Б6

Програмою цього унікального мистецького проекту було передбачено виставки світлиць сільських громад Мурованокуриловеччини. Незабутні враження краси і гармонії довго супроводжуватимуть всіх, окрилюючи душу почуттям гордості за наших співаків, поетів, композиторів та майстрів народного мистецтва!. Хто хотів духовного піднесення, новизни переживань, були на святі душі – обласному фестиваль авторської пісні «Вклонімося матері».

Тетяна Побережна,

голова Вінницької обласної організації Профспілки працівників культури України