IMG 1675-768x576


У рамках реалізації Угоди про співпрацю між Хмельницькою обласною організацією Профспілки працівників охорони здоров’я України та відділенням НСПП в Хмельницькій області 10 липня 2019 року відбулася робоча зустріч фахівців Відділення з головою ХООППОЗУ  В.Садомою.

 

Під час зустрічі обговорено існуючий наразі стан соціально-трудових відносин у окремих медичних закладах області. Особлива увага приділена конфліктній ситуації, що виникла у Хмельницькому обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (ХОЦЕМДМК) пов’язана з низьким рівнем заробітної плати водіїв швидкої допомоги, що спровокувало проведення ними акції протесту під стінами Хмельницької облдержадміністрації 21.06.2019 року.

В. Садома поінформувала, що наймані працівники ХОЦЕМДМК досить стурбовані питанням низького рівня оплати праці, що погіршує соціально-психологічний клімат в трудовому колективі вцілому. Разом з тим, відзначила, що під час сесії Хмельницької обласної ради 21.06.2019 року депутати більшістю голосів прийняли рішення доручити департаментам охорони здоров’я та фінансів Хмельницької облдержадміністрації наблизити бюджетні призначення для ХОЦЕМДМК з жовтня-грудня на липень-вересень поточного року для виплати водіям «премій чи надбавок».

Одночасно, занепокоєння медичного персоналу ХОЦЕМДМК викликало рішення Хмельницької обласної ради від 21.06.2019 року
№ 37-26/2019 «Про реорганізацію комунальних закладів охорони здоров’я», яке на думку найманих працівників, може призвести до зміни істотних соціально-економічних умов праці.

Враховуючи вищевикладене, в.о. начальника Відділення С. Паюк звернула увагу на те, що посилення соціального діалогу Відділення з профспілкою є важливою складовою у роботі по усуненню розбіжностей між найманими працівниками та роботодавцями, з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів). Саме конструктивний діалог та проведення системної роботи дає змогу якомога швидше і раціональніше врегульовувати конфліктні ситуації.

За підсумками зустрічі обговорено перспективи подальшої співпраці Відділення з ХООППОЗУ.

 

Інформаційний відділ

ФП Хмельницької області