IMG-73de2626695381f040b4756fed7cd310-V

Профспілка працівників освіти і науки  Закарпаття – найбільша серед 17 галузевих профспілок нашого краю. Вона об’єднує понад 55 тисяч спілчан, що становить майже половину усіх членів профспілок області.

 

Завдяки об’єднанню зусиль  профспілкових працівників і активу галузі в команду однодумців,  організаторським здібностям голови обласної організації профспілки, члена Ради Федерації профспілок України Тетяни Федорівни Повханич освітянська профспілка є лідером серед галузевих профспілок.  Йдеться про дієвість соціально – економічного захисту спілчан, соціальне партнерство, мотивацію профспілкового членства, авторитет профспілки у суспільному житті нашого краю.

Торік на реалізацію галузевої профспілкової програми оздоровлення працюючих та їх дітей було використано близько  3,8  млн. грн.Ця робота успішно продовжується і цього року. Щороку в галузі  проводяться огляди-конкурси на кращу первинну профспілкову організацію та з охорони праці.  В області проведено семінар – навчання профспілкових працівників і активу України і Словаччини. Досвід роботи профспілки освітян з питань навчання профактиву, формування іміджу профспілки,  застосування інформаційних технологій схвалено  президією Закарпатської  обласної  ради  профспілок. Видання газети облорганізації профспілки «Профспілкове щодення», яке нагороджено Почесною Грамотою Федерації профспілок України у зв’язку з 10-річчям виходу першого номера,  є єдиним друкованим виданням  в профспілках  Закарпаття. Освітяни нашого краю з року в рік займають перше місце в області з передплати на видання ФПУ – газети «Профспілкові вісті» та «Бібліотечки голови профспілкового комітету». В цій багатогранній профспілковій діяльності значна роль належить лідеру обласної галузевої профспілки  Тетяні Повханич.   

За особливі заслуги перед профспілковим рухом у складі ФПУ, значний особистий внесок  у захист трудових, соціально – економічних прав та  інтересів членів профспілок, вирішення соціальних питань Тетяну Федорівну Повханич нагороджено нагрудним знаком ФПУ «Заслужений працівник профспілок України».

У четвер, 18 липня, Тетяна Повханич відзначає 50-річний ювілей, з чим  вітають  профспілкового лідера освітян - представника молодої генерації профспілок колеги по роботі, профспілкові активісти Закарпаття і України, друзі і знайомі. Нових успіхів на профспілковій ниві, міцного здоров’я і довголіття, доброго настрою і оптимізму, миру, радості і щастя,  шановна Тетяно Федорівно! 

 

На фото: Голова Закарпатської обласної організації профспілки працівників освіти і науки, член Ради ФПУ Тетяна Повханич.

 

 IMG-f3d7cda85f3daddb3f8d9d22627e9686-V

 

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу організаційно - 

гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради