20190723 112557

 

Запорізька обласна рада профспілок, та головне управління Держпраці у Запорізькій області на базі профспілкових курсів провели навчання та атестацію голів обласних галузевих організацій профспілок, представників профспілок у комісіях з розслідування нещасних випадків. Навчання відбулось за 40-годинною програмою за курсом «Загальні питання охорони праці».

Керівники управлінь головного управління Держпраці, фахівці Фонду соціального страхування, гігієни праці, представники ДСНС опрацювали зі слухачами питання охорони праці, здоров'я, пожежної безпеки, вибухобезпеки, цивільного захисту населення, електробезпеки, реагування на надзвичайні ситуації, трудового законодавства, профілактики побутового  травматизму, надання першої невідкладної допомоги, охорони навколишнього середовища. Також на лекціях були розглянуті питання державного нагляду та громадського контролю за дотриманням законодавства про охорону праці.

Основна мета навчання: удосконалення знань нормативних актів з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності, надбання практичних навичок реагування в умовах загрози та дій при виникненні надзвичайних ситуацій.

Атестацію слухачів провели заступник начальника управління Держпраці Ірина Полякова, головний технічний інспектор праці Запорізької облпрофради Микола Чос, директор профкурсів Валерій Куковинець..

При складанні іспитів комісії слухачі виявили достатній рівень знань та отримали посвідчення встановленого зразку.

  

Запорізька обласна рада профспілок