IMG 20190626 111444597

Літо – горяча пора оздоровлення працівників освіти і науки та їх дітей. Адже організація літнього оздоровлення та відпочинку має велике значення для відновлення сил,  поліпшення стану здоров’я працюючих у галузі та членів їхніх сімей.Як завжди, освітянська профспілка є лідером серед облорганізацій галузевих профспілок Закарпаття в оздоровчій роботі.

Президія комітету обласної організації Профспілки працівників освіти і науки (голова, член Ради ФПУ Тетяна Повханич) в квітні цього року своєю постановою  затвердила Програму «Оздоровлення і відпочинок 2019 року». Вона передбачає спільну роботу виборних органів обласної, членських організацій Профспілки зі здійснення оздоровлення та відпочинку членів профспілки, членів їх сімей, дітей,  підбір оздоровчих закладів з врахуванням пропозицій і побажань членів профспілки, залучення додаткових коштів на організацію оздоровлення з бюджетів профспілкових організацій, місцевих бюджетів, коштів на реалізацію ст. 44 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», від спонсорів тощо.

На виконання цієї Програми  у поточному році виділено з профспілкового бюджету Закарпатської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки кошти у сумі   4132 тис. грн.

Своєчасно укладено договори щодо придбання путівок на оздоровлення та відпочинок працюючих членів профспілки та членів їх сімей з оздоровчими закладами згідно поданих заявок.  Зокрема, організацією Профспілки придбано для оздоровлення влітку цього року членам галузевої профспілки: 170 путівок - у ДП «Клінічний санаторій «Сонячне Закарпаття» (с. Поляна Свалявського району Закарпатської області),  50 путівок -  в ДП «Клінічний санаторій «Авангард» (м. Немирів Вінницької області) , 50 путівок - в ДП «Санаторій «Шаян» (с. Шаян Хустського району Закарпатської області) ,50 путівок - в  ТОВ  «Золота нива» санаторій «Золота нива» (с. Сергіївка Білгород-Дністровського району Одеської області).

Для відпочинку працюючих членів профспілки та членів їх сімей у смт. Затока Одеської області на базі відпочинку «Галчонок» замовлено 623 путівки.

Крім того, для літнього оздоровлення дітей членів профспілки на базі кращих заміських оздоровчих таборів області та за її межами зарезервовано 1300 тис. грн. Станом на 20 липня цього року вже придбано 283 путівки на суму 1091 тис. грн. в дитячі оздоровчі заклади області -  «Водограй», «Вогник», «Шаяни», «Гармонія», «Білочка», «Енергетик», тощо. Це найбільше дітей серед галузевих профспілок нашого краю.

Отже, Програма «Оздоровлення і відпочинок 2019 року» в обласній організації Профспілки працівників освіти і науки успішно реалізовується.

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу організаційно – гуманітарної