df5

На Харківщині відзначили День Державного Прапора України. В святкових заходах взяли участь Голова Об’єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко та його заступник Сергій Волков.

 

Відзначити державне свято біля пам’ятнику Незалежності прийшли жителі міста та районів області, діти, учасники й ветерани АТО та ООС, відомі харківські спортсмени й волонтери, а також керівництво Харківської обласної державної адміністрації та Харківської міської ради.

Під час флешмобу, присвяченого державному символу, на площі Конституції за участю гімнастів і спортсменів, які виконали масовий танцювальний номер з державною символікою, учасники склали з прапорів надпис «Харківщина вітає з Днем Державного Прапора України. А на завершення флешмобу відбувся символічний феєрверк у кольорах національного прапора.

Зазначимо, День Державного Прапора України встановлений Указом Президента України в 2004 році.

dg7

Свято Дня Харкова

 

23 серпня Харків’яни відзначають своє найважливіше свято - День визволення Харкова від німецько-фашистських загарбників. Це свято традиційно співпадає з відзначенням Дня міста. В урочистих заходах взяв участь Голова Об’єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко.

 

В цей день на Меморіалі Слави відбулися пам'ятні заходи, присвячені 76-річчю визволення Харкова від нацистських загарбників. Вранці до братських поховань та до пам'ятника Батьківщині-матері прийшли ветерани з сім'ями, керівники міста, військові, депутати Верховної Ради та місцевих рад, представники громадських організацій та духовенства. Десятки тисяч харків’ян поклали квіти до Монументу, вшановуючи пам’ять героям визволення Харкова та Великої Вітчизняної війни.

Наше місто 641 день знаходилося в окупації німецько-фашистських загарбників. Гітлерівці розрушили і спалили місто, перетворивши його в руїни. Понад 50 тис. харків’ян були відправлені на примусові роботи до Німеччини. Фашистські кати розстріляли, повісили, замучили в душегубках понад 60 тис. харків’ян, близько 15 тис. загинуло від голоду. Харків двічі звільняли та залишали. Остаточно він був звільнений 23 серпня 1943 року - 76 років тому.

Військовослужбовці Харківського гарнізону дали військовий салют у пам'ять про захисників Харкова від нацизму.
Пізніше харків'яни взяли участь у поминальній службі в каплиці на честь ікони Божої Матері «Прикликання загиблих».

 

dg5


Об’єднання профспілок Харківської області