IMG 20190905 105225

 

            Цьогорічний візит делегації найбільшого профспілкового об'єднання Федеративної Республіки Німеччини - ІГ Метал - до полтавських колег вчергове став корисним майданчиком обміну практичним досвідом реалізації захисної функції щодо працівників найманої праці європейськими та вітчизняними профспілками. До слова, партнерські зв'язки полтавських на німецьких профспілок мають вже майже тридцятирічну історію.

 

            Полтавщину на початку вересня відвідали перший уповноважений профспілки ІГ Метал у м. Зінген Вінсенцо Саваріно (керівник делегації), функціонер профспілки ІГ Метал у м. Зінген Надіне Софіє Вебер, голова ради підприємства Ворлдлайн м. Констанц Лоре Марія Діцінгер, заступник голови ради підприємства Амкор м. Зінген Луіс Мануель дос Сантос де Бріто.

            Спершу профспілкові лідери ІГ Метал відвідали Київ та ознайомилися зі столичними пам'ятними місцями.

Чотириденна програма перебування гостей на Полтавщині передбачала відвідини Полтавського національного технічного університету ім. Юрія Кондратюка, машинобудівних підприємств м. Кременчука, ознайомлення з соціально-побутовою сферою ПАТ «Укртатнафта», зустрічі з профспілковим активом підприємств. Представники німецьких профспілок поділилися своїми здобутками на теренах захисту людей найманої праці з членами президії Полтавської обласної ради профспілок. На зустрічі голова облпрофради Леонід Вернигора детально розповів про стан соціально-економічної сфери області та вплив профспілок на розв’язання актуальних проблем захисту прав та інтересів працівників, перспективи спілчанського руху.

DSC 0108

За поданням президії облпрофради за більш як тридцятилітню співпрацю з профспілками металістів Німеччини, першого уповноваженого IG Metall м. Зінген Вінсенцо Саваріно ,нагороджено нагрудним знаком ФПУ « За розвиток соціального партнерства « , який вручив на дружній профспілковій зустрічі голова облпрофради Леонід Вернигора .

            Як завжди, найприємніші враження у гостей залишилися від пам'яток Полтави, відвідин краєзнавчого музею, Хресто-Воздвиженського монастиря, Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному.

            Візит полтавців до друзів у Зінгені заплановано на наступний рік.

 

DSC 0106

 

DSC 0115

  

DSC 0194

Ганна Таргаєва,

заступник голови Полтавської облпрофради