p 08833 1 gallerybig 

 

На одному із світових лідерів з виробництва гірських і бігових лиж та хокейних ключок – українсько – австрійському підприємстві ТОВ «Фішер - Мукачево» (генеральний директор Василь Рябич), що у Закарпатті на особливу увагу заслуговує те, що соціальний пакет працюючих включає й оздоровлення їх дітей. Тож кожного року близько 100 дітей працівників підприємства оздоровлюються в дитячому оздоровчому закладі «Білочка», який знаходиться в мальовничому куточку Карпат – селі Лісарня Мукачівського району. Цього року на оздоровлення дітей було виділено кошти з трьох джерел фінансування: 100 тисяч гривень - адміністрацією підприємства, 94 тисячі гривень – профспілковим комітетом, 68 тисяч гривень – з Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Для батьків, які відправили своїх дітей у «Білочку», путівка була безкоштовною – своєрідна винагорода за сумлінну працю.

За словами директора оздоровниці Василя Швардака, як «Фішер - Мукачево» гарантує високу якість своєї продукції, так і «Білочка» - високу якість послуг, що надаються дітям підприємства з міста над Латорицею. Невипадково програма перебування дітей в оздоровниці передбачає їх фізичне загартування, інтелектуально – розважальні заходи, спортивні змагання. Діти розміщаються у спальному корпусі по 3-4 особи в кімнатах з усіма зручностями і телевізором, для них організовано 5-ти разове харчування, вихователями працюють студенти педагогічних вишів.

З метою виконання державної програми зміцнення здоров’я підростаючого покоління, пропаганди здорового способу життя діти у «Білочці» охоче приймають участь у тривалих пішохідних екскурсіях, під час яких ночують у туристичних наметах, вчаться готувати їжу, культурі перебування у лісі, екологічним навичкам. За словами адміністрації оздоровниці, за своєю активністю, фізичним розвитком діти працівників підприємства «Фішер - Мукачево» - завжди серед лідерів у дитячому середовищі.

Разом з головою профкому українсько – австрійського підприємства ТОВ «Фішер - Мукачево» Петром Швардаком ми спостерігали, як хлопчики та дівчатка облаштовували невеличку дамбу на річці, відтак були серед уболівальників матчу з водного полу у басейні, в якому команда Владислава Осипова та Дмитра Пфістера з рахунком 6:0 перемогла своїх суперників. Привітали з перемогою і чемпіона табору з настільного тенісу Едгара Фрікера. Дізналися, яким захоплюючим був і поєдинок з міні – футболу, в якому сильнішою виявилася команда Євгена Гойса та Крістіана Удута, а вирішальний гол у ворота суперників забив Мілан Новак. У спрощеному волейболі перемогу здобула команда, яку очолював Владислав Фера. Приємно, що ці діти представляють відомі трудові династії на УАП ТОВ «Фішер - Мукачево».

Старший вихователь оздоровниці Власта Малеш розповіла нам про творчу роботу вихователів усіх трьох загонів, особливо виділивши роботу з дітьми Євгенії Паллаг. Із захопленням і зацікавленістю говорила вона про десятки різних конкурсів і розваг, які проводилися в оздоровниці: на кращий костюм білочки, «Співають усі», «Що, де, коли?», «Веселі кільця», прикрашання альтанок, на кращий малюнок, «Флеш - моб» та багато інших. Якщо називати заходи, імена та прізвища усіх переможців, не вистачило б цілої сторінки. Усі вони отримали різні винагороди.

Але головне те, що під час червневої зміни в оздоровчому закладі «Білочка» діти працівників одного з кращих підприємств Закарпаття – українсько – австрійського підприємства ТОВ «Фішер - Мукачево» (генеральний директор Василь Рябич, голова профспілкової організації   Петро Швардак), мали можливість чудово відпочити, загартуватися фізично і духовно.

 

 

 

На фото:

-         Діти з «Білочки» на річці

 

P1050152

 

-         Чемпіони з водного поло разом з директором оздоровниці Василем Швардаком

 

P1050154

 

-         Голова профкому УАП ТОВ «Фішер - Мукачево» Петро Швардак та старший вихователь Власта Малеш з дітьми

 

P1050174

 

-         Смачний обід у «Білочці»

 

P1050166

 

Фото автора

Сергій Баранчиков

завідувач відділу

організаційно – гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради,