Изображение 527

 

У Будинку профспілок у Києві 15 жовтня розпочався Круглий стіл з питань роботи жінок у важких і шкідливих умовах праці, а саме щодо наслідків скасування переліку професій, на яких заборонялась зайнятість жінок.

 

Дискусійний захід працює під назвою "Норми 256-го наказу МОЗ: заборони зняті, шкідливість залишилась" і зібрав серед учасників представників і керівників профспілок, Міністерства соціальної політики, Державної служби України з питань праці, Інституту медицини праці НАМН України, Інституту педіатрії, акушерства і гінекології НАМН України, Інституту медицини праці НАМН України, Національної медичної академії НАМН України а також Міжнародної організації праці.

Учасники обговорюють як медичні і соціальні аспекти впливу шкідливих і важких умов праці на здоров'я жінок, так і економічні та трудові наслідки заходів щодо ліквідації дискримінації щодо доступу жінок до ринку праці з урахуванням скасування 256-го наказу МОЗ. Озвучуються пропозиції щодо тематики можливої наукової і дослідницької роботи навколо теми захисту здоров'я жінок з огляду на зайнятість у важких і шкідливих умовах праці.

 

Изображение 532

 

За результатами круглого столу передбачаються загальні висновки та рекомендації, спрямовані на ліквідацію загроз репродуктивному здоров'ю жінок в умовах ліквідації дискримінації та їх доступу до переліку професій в скасованому наказі МОЗ №256.

Круглий стіл організовано спільними зусиллями Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України, Київського інституту гендерних досліджень, Постійної комісії Ради ФПУ з питань рівності прав жінок і чоловіків, Представництва Фонду ім. Ф.Еберта в Україні і Білорусі.

 

Изображение 538

 

Изображение 536

 

IMG 3800 

 

Профспілка працівників будівництва і

промисловості будівельних матеріалів України