9

 

28 жовтня між Радою профспілок Івано-Франківської області в особі голови Ігоря Басюка та Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області ( директор Михайло Євчук), а також Калуським (в.о.директора Людмила Желізняк) Коломийським ( директор Василь Дутчак) і Івано-Франківським ( директор Віталій Стусяк) місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги підписано Угоду про співпрацю.

Сторони, керуючись Конституцією України, Законами України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності, «Про безоплатну правову допомогу» іншими нормативно-правовими актами, спрямованими на реалізацію та захист прав і свобод людини і громадянина виявили розуміння необхідності забезпечити доступ громадян до якісної та своєчасної правової допомоги, належного захисту їх прав на працю та соціальне забезпечення.

Задля максимальної ефективності здійснюваних заходів Сторони об’єднують свої зусилля. Домовилися, що для забезпечення виконання Угоди будуть забезпечувати всебічну підтримку та співпрацюватимуть в питаннях інформування. Свої відносини будуватимуть на засадах рівності, чесного партнерства, максимального сприяння і відкритості діяльності.

Документом Угоди визначено загальні положення співробітництва, напрями співпраці та її організацію, термін дії Угоди та інші положення.

Головною тезою в питанні ролі системи безоплатної правової допомоги в Україні є розуміння, що ця допомога є інструментом соціальної справедливості. Вона важлива найперше для соціально незахищених громадян. Система БПД –це та структура, яка найбільше взаємодіє з громадянами. Особлива увага системи безоплатної правової допомоги приділяється роботі з мешканцями віддалених та важкодоступних населених пунктів.

На Прикарпатті налічується 83 пункти доступу до БПД. Кожна 12 консультація надається саме через такі пункти.

 

Рада профспілок Івано-Франківської області