skorochennya

Завдяки злагодженим діям профспілок усіх рівнів, у Миколаївській області відмінено розпорядження голови Кривоозерської райдержадміністрації про скорочення чисельності працівників управління соціального захисту населення райдержадміністрації.

За інформацією Центральної Ради Профспілки працівників соціальної сфери України, у червні 2019 року Кабінетом Міністрів України була прийнята постанова №746 «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2014 року №91», згідно з якою під час визначення граничної чисельності працівників місцевих держадміністрацій чисельність працівників структурних підрозділів з питань соціального захисту населення не скорочувалася.

Не зважаючи на це, на адресу Центральної Ради Профспілки стали надходити численні звернення від працівників структурних підрозділів з питань соціального захисту населення місцевих держадміністрацій щодо скорочення їх чисельності.

ЦР Пофспілки звернулась до Кабінету Міністрів України, Міністра соціальної політики України щодо допустимості скорочення чисельності працівників структурних підрозділів з питань соціального захисту населення. Обласні ради Профспілки на місцях також звернулись до керівників райдержадміністрацій, які прийняли рішення про скорочення чисельності працівників управлінь соціального захисту населення, відстоювали разом з первинними профспілковими організаціями своїх членів Профспілки.

І ось позитивний прецедент зазначених дій - у Кривоозерському районі Миколаївської області головою райдержадміністрації було видано розпорядження «Про впорядкування структури та штату працівників структурних підрозділів Кривоозерської райдержадміністрації», відповідно до якого штатна чисельність працівників управління соціального захисту населення зменшена. Реагуючи на це, первинна профспілкова організація повідомила обласну раду Профспілки, профспілковий комітет управління ініціював колективний трудовий спір, були направлені звернення в усі інстанції.

Завдяки наполегливості трудового колективу та злагодженим діям департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, відділення Національної служби посередництва і примирення, профспілковим органам, Миколаївська облдержадміністрація скасувала розпорядження Кривоозерської РДА.

Це - показовий приклад у роботі обласної організації Профспілки працівників соціальної сфери, коли влада не формально підійшла до розгляду звернення, а реально стала на захист трудового колективу.

Центральна Рада

Профспілки працівників соціальної сфери України