Меморандум в дії 2

У рамках заходів щодо забезпечення виконання Меморандуму про співпрацю між Представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в східних областях та Об'єднанням профспілок Харківської області відбулися консультації у сфері реалізації конституційного принципу верховенства права, захисту прав та свобод людей щодо яких відбувається порушення за участі регіонального представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Харківській області - Сергія Кузьменка, регіонального координатора взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини в Харківській області - Олександра Міненкова, спеціаліста відділу регіонального представника в східних областях Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини в Харківській області Андрія Бохвалова.

Меморандум в дії 4

В рамках заходу за консультаціями звернулося понад 20 осіб. Більшість питань, які порушувалися громадянами стосувалися: порушення термінів виплати заробітної плати; відшкодування шкоди, заподіяної здоров’я внаслідок нещасного випадку на виробництві, ненадання або порушення термів надання відповідей на звернення органами Держпраці, Пенсійного фонду, утримання дітей у складних життєвих обставинах тощо. Під час особистого розгляду питань фахівці намагалися знайти шляхи та варіанти розв’язання проблем, деякі них тривають з 1997 року та за якими сплили терміни позовної давності. Окремі громадяни звернулися з письмовими заявами до регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Харківській області щодо захисту своїх конституційних прав та гарантій.

Меморандум в дії

Гриценко Н.О.,