Международная конфедерация профсоюзов выбрала новый состав исполнительных органов

IMG 0689   Григорий Осовый избран Вице-президентом МКП, титулярным членом Генерального совета МКП и заместителем титулярного члена Исполнительного бюро МКП.   6 декабря на заседании Генерального совета Международной конфедерации профсоюзов были избраны президент МКП, его заместители, вице-президенты, заместители генерального секретаря и члены Исполнительного бюро МКП. Новым президентом организации стал Аюба Вабба (Нигерия), который сменил на этом посту Жоао Антонио Фелисио (Бразилия). Устав МКП обязывает каждые четыре года избирать нового президента из нового региона, профсоюзы..

Выступление главы украинской профсоюзной делегации Григория Осового на Конгрессе МКП

0-02-05-3fb8644720196f1df467ed52abbbf8cb290046bf0e82e3bfb8d810672d9e6b94 59371806   4 декабря 2018 года с трибуны IV Всемирного Конгресса Международной конфедерации профсоюзов, который проходит в Копенгагене, выступил глава украинской профсоюзной делегации Григорий Осовой.   Обращаясь к его участникам, председатель ФПУ поприветствовал их с важным событием в жизни МКП. Он отметил, что подводя итоги четырехлетней работы, мы вырабатываем планы на будущей период. Доклад Генерального секретаря МКП Шаран Барроу, горячая дискуссия в прениях и проекты документов Конгресса свидетельствуют..

Відбулася зустріч експертів з профспілкової освіти в Азербайджані

image1     27-30 листопада 2018 року у м. Баку (Азербайджан) Міжнародною організацією праці та Міжнародною конфедерацією профспілок проведено зустріч експертів з профспілкової освіти «Профспілкова освіта у Східній Європі та Середній Азії. Отримані уроки та шляхи розвитку». Від Федерації профспілок України участь у заході взяли Лариса Ровчак – керівник департаменту профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями апарату ФПУ та Роман Дацько – голова Об’єднання профспілок Львівщини. Участь у..

У КОПЕНГАГЕНІ ВІДКРИВСЯ ЧЕТВЕРТИЙ ВСЕСВІТНІЙ КОНГРЕС МКП

DtcSYGfWsAYFhDI   Понад 1200 членів профспілок, які представляють трудящих 132 країн, зібралися на церемонію відкриття у Центрі Белла в столиці Данії. Їх привітали творчі колективи, які представили пісенні та танцювальні номери з усіх регіонів світу. У роботі конгресу бере участь делегація ФПУ, яку очолює Голова ФПУ Григорій Осовий. Планується, що члени делегації виступлять на пленарних та субпленарних сесіях. Учасників конгресу вітали прем’єр-міністр Данії Ларс Локке Расмуссен, лорд-мер міста Копенгаген..

Профспілкова співпраця Україна – Білорусь: Чернігів відкриває нові можливості

IMG 7989   28 листопада в Чернігівському навчально-методичному центрі профспілок Федерації профспілкових організацій (ФПО) в рамках співпраці між профспілками двох країн – України та Білорусі для представників Гомельської та Могильовської обласних профорганізацій Білоруської профспілки працівників торгівлі відбувся семінар на тему «Соціальне партнерство: ефективність колективно-договірного регулювання на рівні підприємств та регіонів. Зміцнення торгівельного співробітництва». Відкривши семінар голова ФПО – Москаленко Ігор Іванович привітав учасників та наголосив, що такі заходи..

Профспілки України та Франції обмінюються досвідом

IMG 20181017 150219   15-19 жовтня 2018 року група профспілкових працівників членських організацій ФПУ відвідала м. Париж (Франція) на запрошення Загальної конфедерації праці Франції (ЗКП) з метою ознайомлення з діяльністю ЗКП щодо захисту трудових та соціально-економічних прав трудящих країни. Під час візиту група зустрілась з профактивом низки членських організацій ЗКП, які об’єднують медиків, енергетиків, нафтогазовиків та металістів. Під час зустрічей точилися жваві дискусії, які виходили далеко за рамки..

ЕКП підтримує профспілки Вишеградської групи стосовно працівників, що відряджаються та України

DpS72BiU0AI76uR   У Празі наприкінці минулого тижня відбулася зустріч профспілок країн Вишеградської групи, у якій взяли участь представники Чесько-Моравської конфедерації профспілок, Всепольського об'єднання профспілок, Солідарності, Форуму профспілок Польщі, Угорська конфедерація профспілок, Демократичної ліги незалежних профспілок Угорщини та Конфедерації профспілок Словаччини.   Учасники зустрічі прийняли Спільну декларацію в підтримку профспілок України та Спільну заяву щодо поточної ситуації з директивою ЄС про відряджених працівників і скаргою польського та угорського урядів до..

Голова ФПУ Григорій Осовий обстоює права українських шахтарів на Саміті європейських профспілок

38475 У другий день роботи Саміту європейських профспілок, що відбувається у Сараєво, обговорювалися питання організації та мобілізації для досягнення змін за допомогою проведення кампаній, підвищення заробітної плати робітникам у так званих у ланцюжках поставок, насилля в родині, роботи з молоддю. Відбулася спільна сесія учасників Європейського профспілкового саміту, слухачів Глобальної академії органайзингу та членів Молодіжного комітету ПЕРК, засідання яких проходили паралельно.   Голова ФПУ Григорій Осовий взяв участь..

В Сараєво розпочав свою роботу профспілковий саміт

ces etuc egb defs 77148 Сьогодні розпочав свою роботу щорічний Саміт європейських профспілок у Сараєво – столиці Боснії та Герцеговини.   Відразу після його відкриття учасники Саміту – лідери національних профцентрів, представники глобальних профспілок – вшанували пам'ять Олександра Юркіна, який був очільником Федерації профспілок України у 2005-2008 роках, одним із засновників Профспілки працівників атомної енергетики та промисловості України та титулярним членом керівних органів відповідної галузевої глобальної профспілки..

Голову ФПУ Григорія Осового обрано членом УС ПГС на новий термін

15055812 1226196944105526 5597259797825595359 n У зв’язку із закінченням повноважень поточного складу УС ПГС 12 червня ц.р. у готелі «Турист» відбулося зібрання представників всеукраїнських об'єднань профспілок для виборів членів УС ПГС від профспілок на новий термін.   Участь у Зібранні взяли 68 делегатів - представників п’яти національних профоб’єднань: Федерації профспілок України, Конфедерації вільних профспілок України, Федерації незалежних профспілок України, Всеукраїнського Альянсу профспілок та Федерації професійних спілок працівників малого та..

Більше статей...

1. Профспілки захищали і будуть захищати права трудящих
  2. Польща потребує вищих зарплат
  3. Голова ФПУ Григорій Осовий бере участь у засіданні Генеральної ради МКП
  4. НА ЧАСІ. Моніторингова місія ОБСЄ побувала у Закарпатській облпрофраді
  5. Голова ФПУ Григорій Осовий бере участь у 6-му засіданні Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС
  6. Європейські профспілки солідарні з ФПУ
  7. Роль оплати праці в скорочені бідності та її вплив на трудову міграцію в Україні
  8. ДЕЛЕГАЦІЯ ФПУ БЕРЕ УЧАСТЬ У РОБОТІ 62-Й СЕСІЇ КОМІСІЇ ООН ЗІ СТАНОВИЩА ЖІНОК
  9. Українсько-датське співробітництво: нові напрями
  10. Голова ФПУ Григорій Осовий в Баку бере участь у міжнародній конференції щодо завдань та перспектив профспілок
  11. Голова ФПУ Григорій Осовий у складі делегації профспілок національних профцентрів зустрівся з Президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим
Архiв
<< < Грудень 2018 > >>