205401

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерріш привітав одностайне рішення Генеральної Асамблеї ООН щодо проголошення 9 вересня Міжнародним днем захисту освіти від нападів.

Антоніу Гутерріш звернувся із закликом до ЮНЕСКО і ЮНІСЕФ підвищити обізнаність про важке становище мільйонів дітей, які проживають в країнах, зачеплених конфліктами. Резолюцію, яка проголошує цей День, представила Держава Катар і підтримало 62 країни.

«У міру того як світова спільнота бореться за стримування пандемії COVID-19, діти і молодь в зонах конфліктів залишаються в числі найбільш уразливих перед її руйнівними наслідками груп населення», – заявив Генеральний секретар. «Ми повинні забезпечити нашим дітям безпечні умови, в яких вони зможуть отримувати знання і навики, необхідні їм у майбутньому».

День привертає увагу до важкого становища понад 75 мільйонів дітей у віці від 3 до 18 років, які проживають в 35 країнах, зачеплених кризою, а також до нагальної потреби підтримувати цих дітей в отриманні освіти.

Детально

Міжнародний відділ ЦК Профспілки