Закарпаття – одна з найбільш екологічно чистих областей України. Тому в дитячих оздоровчих закладах нашого краю оздоровлюються не тільки закарпатські діти, але й їх ровесники з інших регіонів країни. У мальовничому куточку Карпат – поблизу міста Перечин розташований один з кращих в області стаціонарний дитячий оздоровчий заклад «Барвінок», що знаходиться на балансі Закарпатського обкому профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення (голова Павло Орос). Цього літа в оздоровниці уже провели свої канікули     близько 170 дітей. Враховуючи те, що «Барвінок»  – один з переможців конкурсних торгів, які проводила виконавча дирекція обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (директор Ігор Сегляник) у серпні тут буде оздоровлено за  кошти соцстраху ще 70 дітей (загалом протягом сезону 120 дітей), а також 40 дітей з Київської області.
    Під час свого візиту у Закарпаття Міністр екології та природних ресурсів України, куратор області від Уряду Олег Проскуряков разом з головою Закарпатської обласної державної адміністрації Олександром Ледидою побували у «Барвінку». Ознайомившись з умовами проживання, харчування, програмою організацією дозвілля, поспілкувавшись з дітьми високі державні посадовці залишилися задоволеними побаченим, що і відзначив Міністр Олег Проскуряков.   
    Дійсно, програма виховних та дозвіллєвих заходів в оздоровчому закладі  «Барвінок», яку координує начальник табору Ольга Барзак відповідає усім запитам і побажанням дітей. Чого варто лише проведення свята «Козацькі забави», яке проходить протягом цілого дня. З початком цього патріотичного свята дітей вітали голова галузевого обкому профспілки Павло Орос, якому діти вручили символічну козацьку булаву, заступник голови Перечинської райдержадміністрації Іван Погоріляк, начальник оздоровчого табору Ольга Барзак. А далі було представлення команд-учасниць з виконанням ними патріотичних пісень, клятвою козаків, спортивні змагання, показ життя у козацьких куренях, приготування каші на вогнищі, розважальна програма, а з рештою, і визначення переможців з врученням призів.
    Заслуговує на увагу і те, що голова обкому профспілки Павло Орос зумів залучити до оздоровлення закарпатських  дітей і спонсорів з Німеччини. Меценат Анна Ленгенфельдер – активістка Баварського товариства за власні кошти та кошти інших спонсорів профінансувала оздоровлення 41 дитини – сиріт, інвалідів, позбавлених батьківської опіки, з малозабезпечених сімей. Персональний список цих дітей для оздоровлення у «Барвінку» надала Перечинська райдержадміністрація. Загалом на ці цілі було спрямовано 100 тисяч гривень спонсорських коштів. Крім того, діти соціально вразливих категорій отримали від меценатки з Німеччини Анни Ленгенфельдер одяг, взуття, солодощі, інші подарунки, а дитяча профспілкова оздоровниця – футбольну сітку на спортивний майданчик. Таке меценатство, безумовно, заслуговує на всіляку підтримку.

Сергій Баранчиков
завідувач відділу організаційно-гуманітарної
 роботи Закарпатської облпрофради

 

Проскуряков


   Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков ( в центрі) та голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида з дітьми у оздоровчому закладі «Барвінок».

 

11
        Павло Орос відкриває свято «Козацькі забави».

 

12
        Учасники свята разом з вихователями

 

13
        (злів направо) Начальник оздоровчого табору «Барвінок» Ольга Барзак,  меценат з Німеччина Анна Ленгенфельдер та голова обкому профспілки Павло Орос.