1000 545 1595423253 5469

Минулого тижня на Полтавщини відбулась чергова спроба рейдерського захоплення  державного підприємств ДГ «ім. 9 січня»  Хорольського району.

22 липня мешканці села Ялосовецьке в рамках санкціонованої акції, ініційованої зокрема й профкомом підприємства, перекрили міжнародну трасу М-03 Київ-Харків-Довжанський з вимогою до Президента, Кабінету міністрів і керівництва області та району дати роз’яснення щодо зміни керівництва господарства і перспектив його діяльності.

Наразі, напередодні збору урожаю, рахунки одного з найбільших сільськогосподарських бюджетоутворюючих господарств району та області заморожені, виплати заробітної плати призупинені. Як оперативно інформував обласну організацію профспілки працівників АПК та облпрофраду голова первинної профспілкової організації ДП «Дослідне господарство ім. 9 січня» у с. Ялосовецьке Хорольського району М.Г. Христенко, чергове збурення громади і трудового колективу викликала нова спроба рейдерів шляхом невмотивованої, кулуарної заміни директора та головного бухгалтера господарства на своїх маріонеток захопити земельні угіддя державної власності.

1595424212 2594

Полтавська обласна рада профспілок, обласна організація профспілки працівників агропромислового комплексу, профком ДП «Дослідне господарство ім. 9 січня» були вельми вдячні за своєчасні дії відповідних органів, які припинили навесні цього року спробу захопити державну власність в очевидно незаконний спосіб. Зокрема, й наше офіційне Звернення з приводу неправомочних дій високопосадовців до Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, Президента Національної Академії аграрних наук України Ярослава Гадзало, Голови Полтавської обласної державної адміністрації Олега Синєгубова мало відповідне реагування.

Виявилося, що злочинні наміри рейдерів були припинені лише на деякий час. Спланований наліт рейдерів на державне господарство в умовах карантину викликає справедливе обурення трудового колективу дослідного господарства «ім. 9 січня», представників  місцевої влади, керівників підрозділів, профспілкових активістів бандитськими діями аграрних ділків.

1595423256 5944

Віра трудового колективу в справедливість та відновлення робочої атмосфери на підприємстві знову похитнулися.

Обласна рада профспілок направила Звернення до Президента України Володимира Зеленського з вимогою особистого втручання у ситуацію як гаранта Конституції країни та припинення свавілля знахабнілих від безкарності рейдерів, не допустити ошуканства і вирішити конфлікт справедливо, в рамках закону.

Ганна Таргаєва,

заступник голови Полтавської облпрофради