IMG 20200730 124726

Сьогодні, 30 липня, у Києві у Будинку профспілок відбувся VІ Пленум ЦК Профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості та побутового обслуговування населення України.

У його роботі взяв участь та виступив Голова ФПУ Григорій Осовий.

Пленум заслухав звіт про роботу Президії ЦК Профспілки, представлений його головою Олексієм Романюком, обговорено актуальні питання про виклики та завдання Профспілки щодо захисту прав та інтересів спілчан на сучасному етапі, про скликання VII-го з’їзду Профспілки та ін.

Голова ФПУ у своєму виступі наголосив, що цього року в профспілках розпочалась звітно-виборна кампанія і побажав спілчанам успіхів у цій роботі. Важливими на сьогодні завданням для профспілкових організацій усіх рівнів він назвав модернізацію діяльності, а також боротьбу за усвідомлене профспілкове членство, що потребує пошуку нових, сучасних методів профспілкової роботи.

IMG 20200730 111145

Учасників Пленуму було поінформовано про низку законодавчих ініціатив ФПУ та СПО об’єднань профспілок, спрямованих  на врегулювання тарифної політики та вартості комунальних послуг, монетизацію пільг для населення, а також повернення зарплатних боргів.

Стосовно останнього, Григорій Осовий зазначив, що профспілками запропонувано алгоритм вирішення цієї дуже наболілої проблеми, а саме - першочерговість виплати зарплати перед будь-якими іншими платежами та зобов’язаннями підприємства, створення фонду гарантування зарплатних виплат та законодавче закріплення за працівником права на індивідуальний страйк.

IMG 20200730 111154

Оцінюючи солідарну роботу профспілок щодо недопущення просування антисоціальних та антипрофспілкових законопроектів, було наголошено на важливості консолідації профспілок усіх рівнів та готовності спілчан мобілізуватись і виступити єдиним фронтом проти руйнування системи соціально-трудових відносин.

- Ми працюємо над тим, щоб вирішення питань соціально-трудових відносин в державі перенести на площадку тристороннього соціального діалогу: уряд –профспілки – роботодавці. Нам потрібно спільно знаходити ефективні рішення і захистити існуючі досягнення у соціальній сфері, - сказав Голова ФПУ.

Він відповів на запитання учасників Пленуму.

У його роботі також взяли участь представники Міністерства розвитку громад та територій України, Всеукраїнської конфедерації роботодавців житлово-комунальної галузі України, галузевих Асоціацій та Корпорацій.

IMG 20200730 111056

IMG 20200730 110939