319544 1

 

Шановні спілчани!

В останню неділю серпня своє професійне свято відзначають мужні люди, які працюють в шахтах: прохідники, гірники-підривники, техніки, механіки, електро-слюсарі, машиністи.

Ваша нелегка, самовіддана праця є запорукою успішного розвитку економіки України. Вона надзвичайно важлива для функціонування усіх галузей економіки, забезпечення потреб житлово-комунального господарства та зміцнення енергетичної безпеки держави.

Завдяки Вам ми маємо тепло і світло, комфорт у наших домівках. 

Професія шахтаря - є однією з найнебезпечніших і екстремальних професій у світі, тому сьогоднішня дата - не тільки свято. Цього дня ми згадуємо тих, хто віддав своє життя шахтарській справі, шануємо трудові звершення і традиції попередніх поколінь гірників.

Сьогодні перед вугільною галуззю України постають нові виклики. Успішний розвиток вітчизняного вугільного комплексу потребує активної модернізації існуючих потужностей та впровадження інноваційних технологій. Одним із пріоритетних завдань є своєчасна оплата шахтарської праці, не менш важливими є забезпечення відвантаження видобутого вугілля та його реалізація, створення належних умов з безпеки праці шахтарів.

 Федерація профспілок України разом з Профспілкою працівників вугільної промисловості України будуть й надалі послідовно захищати права та інтереси працівників вугільної галузі. Впевнений, що завдяки професіоналізму і відданості справі вам під силу впоратися з викликами сьогодення, а успіх вугільної галузі – в працьовитих руках трудівників, професійності керівництва вугільних підприємств, чесній та наполегливій праці.

Бажаю вам, шановні шахтарі, міцного здоров’я, благополуччя, достатку, нових трудових досягнень, виробничих перемог в ім’я нашої держави!

 

З повагою,

 

Голова ФПУ                                                                                         Григорій Осовий