В 2013-2014 навчальному році в Чернігівській області продовжено ефективну практику організації районних шкіл профспілкового активу. Цього року Федерація профспілкових організацій області та Навчально-методичний центр (НМЦ) профспілок визначили для цієї діяльності Носівський та Ічнянський райони. Протягом вересня-травня в школах проходитимуть щомісячні семінари за відповідною програмою, що розрахована на 36 академічних годин.

Для проведення перших занять було обрано декілька тем, які розкривають базові поняття діяльності профспілок. Зокрема, щодо можливостей захисту соціально-економічних та трудових прав спілчан виступив заступник голови Федерації профспілкових організацій Чернігівської області Петро Чорнорот.

Продовжила навчання з профспілковими лідерами Олена Щепотьєва — завідувач навчальним відділом підприємства ”НМЦ” профспілок. Під час міні-тренінгу слухачі школи розглянули і обговорили основні права членів профспілок та членів виборних органів. Не залишилось поза увагою і таке важливе питання як проведення організаційної роботи в первинній профспілковій організації.

Щодо нормативної бази трудових відносин та практичних аспектів застосування законів слухачів проінформувала Тамара Назіна — завідувач відділом соціально-економічного та правового захисту Федерації профспілкових організацій Чернігівської області.

Віталій Копиш

заступник завідувача навчальним відділом підприємства “Навчально-методичний центр” Федерації профспілкових організацій області