Изображение 2261

 

... Вчорашній будівельник Віталій Бекетов ще донедавна працював на підприємстві „Криворіжелектромонтаж”. А нині він воїн і виконує свій священний обов’язок по захисту територіальної цілісності України у складі однієї з частин, що бере участь в антитерористичній операції на Донбасі.

         «Ми постійно підтримуємо з Віталієм зв’язок, - розповідає уповноважена профспілки будівельників в ТОВ „Криворіжелектромонтаж” Валентина Лагутіна, - бо знаємо, як йому потрібна наша увага. За його словами, ворог чинить зараз відчайдушний спротив, жорстокі бої йдуть за кожний клаптик землі, але українська армія все дужче стискає кільце навколо бойовиків... Ми ж у свою чергу розповідаємо воїну про той величезний патріотичний підйом, що панує зараз серед криворожан, та про допомогу, яку вони надають армійцям. В тому числі і про наше підприємство: зокрема, адміністрація і профком минулого тижня зібрали кошти для бійців, які проходять лікування у Дніпропетровському військовому госпіталі».

 

Изображение 2239

 

         Минулої п’ятниці В.Лагутіна в складі делегації Криворізького міському профспілки будівельників разом з його головою Олімпіадою Фарафоновою та уповноваженим профспілки у ПАТ „Криворіжіндубуд” Галиною Остапчук побували у цьому медичному закладі. Вони привезли пораненим десятки кілограмів фруктів, засоби особистої гігієни та ін. На суму понад 10 тис.гривень.

         Заступник начальника госпіталю з виховної роботи майор Сергій Бачинський подякував профспілковим активістам за виявлений патріотизм. За його словами, як трудові колективи, так і окремі жителі області щоденно відвідують поранених і надають їм матеріальну допомогу, а також підтримують їх моральний дух, оскільки ці, в основному молоді хлопці, потрапивши у бойову обстановку, перенесли сильний психологічний стрес. Разом із великими зусиллями персоналу медичного закладу це також сприяє швидкому одужанню хлопців і поверненню їх у стрій.

 

Изображение 2242

 

         Серед пацієнтів госпіталю в одній з палат представники профспілки зустріли і своїх землякі - криворожан. «12 наших вихованців знаходяться зараз на передовій. Постійно підтримуємо з ними зв’язок. І жоден трудовий колектив, профорганізація не залишилися осторонь цього патріотичного руху по допомозі армії, - розповідає голова Криворізького міському профспілки будівельників О.Фарафонова. - Керівники и профорганізації підприємств «ХайдельбергЦемент Україна», «Криворіжіндубуд», «Криворіжелектромонтаж», зокрема, крім грошової допомоги мобілізованим та їх сім’ям, попіклувалися про придбання для бійців бронежилетів, військової амуніції, радіостанцій та ін. Для організації поїздки в госпіталь допомогу надали також колективи ПАТ - «Криворіжжітлобуд», «Криворіжаглобуд», «Криворіжбудмеханізація», ЗАТ „Криворіжцемремонт», ТОВ „Спарта” і „Растро”, завод будівельних конструкцій ТОВ «Ротис плюс», а також управління охорони здоров’я виконкому Криворізької міськради».

 

Изображение 2257

 

         Значну допомогу воїнам надають, як ми вже розповідали, й інші профспілкові організації Дніпропетровщини. Найближчим часом питання щодо подальшого посилення цієї роботи вкотре буде розглянуте на засіданні президії обпрофоб’єднання.

 

 Изображение 2266

                                                                        

 

   В.Коврига,

                                                                           зав.прес-центром

                                                                           Дніпропетровського

                                                                           облпрофоб’єднання