ЗАП


Запорізькі хлібороби вже зібрали більш ніж 2 млн. тонн зерна. Для визначення кращих працівників у період збору врожаю зернових в області традиційно проводиться змагання серед колективів збиральних ланок за найвищу продуктивність праці на приз заслуженого механізатора України Івана Мартиненка.

Приз імені Івана Полікарповича Мартиненка був заснований в червні 1972 року. Його вручають комбайновому екіпажу на збиранні ранніх зернових культур, який за п’ятиденку доб’ється найвищих показників у виконанні норм виробітку на збиранні врожаю незалежно від марки комбайна. Підсумки змагання підводяться за кожну з чотирьох п’ятиденок жнив.

Упродовж 42 роки цей приз отримали близько 165 збиральних ланок, це майже 650 комбайнерів, їхніх помічників, шоферів, трактористів на відвезенні соломи.

Переможцями п'ятиденок на цьогорічних жнивах визнані колективи збиральних ланок:

  • ТОВ «Гайчур» Новомиколаївського району - комбайнер Іван Миколайович Колесниченко,
  • ВСК “Нива” Михайлівського району - комбайнер Мосненко Олександр Миколайович,
  • ТОВ «Мала Токмачка» Оріхівського району - комбайнер Барабаш Олександр Васильович,
  • ДСГП «Агроцентр» АТ «Михайлівський райагропостач» Михайлівського району – комбайнер Пересипкін Олег Володимирович.

          

Членам збиральних екіпажів було вручено обласний перехідний Приз, Почесні Грамоти Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, президії обкому профспілки працівників агропромислового комплексу та цінні подарунки.

 

Л.Г.Отращенко

Заступник голови обласного комітету