ДН

 

25 липня під час засідання президії Дніпропетровської обласної тристоронньої соціально-економічної ради, де розглядалися підсумки виконання Регіональної угоди за перше півріччя, представники Обласного об’єднання профспілок (до нього входять 35 галузевих профорганізацій) висловили серед інших питань тривогу в зв’язку із запропонованими урядом змінами до Держбюджету-2014, які призведуть до подальшого зниження життєвого рівня працюючих. Насамперед – бюджетників, котрих і так вже торкнулися прийняті урядом навесні жорсткі заходи економії. Голова облпрофобєднання В.Дубіль звернувся до соціальних партнерів за підтримкою у недопущенні прийняття запланованих урядом рішень.  

     За пропозицією профспілок 30 липня у Будинку спілок відбулася нарада з профспілковим активом за участю заступника голови облдержадміністрації С.Молокова і директора департаменту фінансів ОДА Т.Шебеко, де обговорювалися поставлені профспілками питання щодо недопущення прийняття Верховною Радою змін до Держбюджету-2014, а також стосовно перспектив фінансування бюджетних галузей області до кінця поточного року.

         Представники влади повідомили, що губернатор області І.Коломойський після засідання президії обласної соціально-економічної ради надіслав листа до глави уряду з урахуванням в тому числі і порушених профспілками питань фінансування бюджетної сфери.

         Учасники наради також були поінформовані, що при різних обставинах, які можуть мати місце до кінця поточного року, в області передбачені конкретні заходи з мінімізації їх наслідків для працівників бюджетної сфери.

 

                            Прес-центр Обласного об’єднання профспілок

 

 

ДН1

 

ДН2