035

14 лютого 2013 р. у приміщенні Будинку профспілок (м.Вінниця) відбулося спільне засідання Президії Федерації профспілок області та Правління Вінницького обласного об’єднання організацій роботодавців з порядком денним: ”Про роботу Федерації профспілок області та роботодавців по укладенню колективних договорів в трудових колективах та завдання щодо підвищення ефективності соціального діалогу”.

Відкрив та вів спільне засідання – Голова Федерації профспілок області - Паращук Володимир Григорович.

В засіданні взяли участь члени Президії ФПО, генеральний директор Вінницького обласного об’єднання організацій роботодавців Малечко І.П., голова обласної Організації роботодавців Енергетики ”Енергія” Бірюков О.О., заступник голови регіонального відділення УСПП у Вінницькій області Редчик В.М. та інші члени Правління, заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Кирилюк Т.А., начальник Територіальної державної інспекції з питань праці у Вінницькій області Оборончук С.А., заступник начальника Головного управління статистики у Вінницькій області Моісеєв В.Б., начальник відділення НСПП у Вінницькій області Андрущак І.І., працівники Апарату ФПО, представники ЗМІ.

З інформаціями:

”Про роботу Федерації профспілок області та роботодавців по укладенню колективних договорів в трудових колективах та завдання щодо підвищення ефективності соціального діалогу” виступили:

Колесник Микола Павлович – перший заступник Голови Федерації профспілок області;

Малечко Ігор Петрович – генеральний директор Вінницького обласного об’єднання організацій роботодавців.

В обговоренні даного питання взяли участь:

від профспілкової Сторони:

Пугачов С.Г. – заступник Голови ФПО, голова обласної оргнанізації профспілки працівників освіти і науки;

Шпачук Є.С. – заступник голови обласної організації профспілки працівників АПК;

Івацко І.Д. – голова обласної організації профспілки працівників лісового господарства;

Ковальчук В.Г. - голова профкому ТОВ Вінницький агрегатний завод;

Побережна Т.І.заступник Голови ФПО, голова ОК профспілки працівників культури;

від Сторони роботодавців:

Бірюков О.О. – голова Вінницької обласної Організації роботодавців Енергетики ”Енергія”;

Малечко І.П. - генеральний директор Вінницького обласного об’єднання організацій роботодавців.

від Сторони влади:

Кирилюк Т.А. – заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації.

Голова Федерації профспілок області - Володимир Паращук підвів підсумки обговорення і відзначив, що переважна більшість первинних профспілкових організацій системно працюють над підвищенням ефективності представництва та захисту інтересів спілчан у взаємовідносинах з роботодавцями засобами колективних договорів і угод. Контролюють хід їх виконання, добиваються надання додаткових пільг, підвищення рівня оплати праці та соціальних гарантій для працюючих. На захист трудових прав спілчан працюють 4264 колдоговорів, дія яких поширюється на 90% штатних працівників. Зусилля соціальних партнерів спрямовані перш за все на забезпечення економічного зростання, збільшення темпів росту номінальної та реальної заробітної плати, зменшення міжгалузевої диференціації в оплаті праці, викорінення бідності серед працюючих, ліквідації заборгованості із виплати заробітної плати, забезпечення продуктивної зайнятості населення, соціального і правового захисту, умов праці та відпочинку, інших гарантій, що є предметом колдоговірного регулювання. Закцентував увагу учасників соціального діалогу на необхідності виконання колективних договорів у повному обсязі та впровадження нової, більш ефективної системи організації контролю за виконанням зобов’язань сторін.

На спільному засіданні Сторони ухвалили відповідну постанову та прийняли Звернення до роботодавців та голів профкомів первинних профспілкових організацій підприємств, установ, організацій області.

Федерація профспілок Вінницької області

036