9999

 

19 серпня 2014 року відбулась зустріч в.о. Голови ФПУ Кондрюка С.М. з профспілковим комітетом АТ "Ветропак Гостомельський склозавод" в рамках кампанії ФПУ щодо мобілізації членів профспілок та профспілкових організацій на захист трудових і профспілкових прав, які опинились під загрозою внаслідок важкого економічного становлення в Україні та низки ліберальних реформ Уряду.

В зустрічі взяв участь директор БФ "Відродження будинку профспілок" Андреєв В.М.  та голова Київського обласного комітету Профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України Кисіль В.П.

Учасники зустрічі обговорили загрози трудовим і соціальним правам громадян України, зокрема щодо рівня зарплати та розміру мінімальної зарплати України, виклики профспілковим правам, які несуть реформи, ініційовані Урядом в рамках співробітництва з Міжнародним валютним фондом та іншими міжнародними фінансовими інституціями.

 

55555

 

Голова Профкому склозаводу Лемешок П.П. розповів, як працівники заводу захищають свої права через членство в профспілці. В важки часи економічної кризи, поглибленої військовими діями на Донбасі, рівень заробітної плати в середньому перевищує 7 тисяч гривень, а плинність кадрів залишається на рівні одного відсотку.

Показовим фактом рішучості та ефективності прийняття рішень цього бойового профкому стало два рішення: підтримати ініціативу Профспілкового референдуму на AVAAZ.org та зробити внесок  до Благодійного Фонду "Відродження будинку профспілок" в розмірі 6 тисяч гривень, які моментально були перераховані з рахунку профкому. 

 

2

 

Профспілкові представники та керівник Федерації профспілок України закінчили зустріч після наопрацювання конкретних заходів захисту трудових і соціальних прав громадян України.

 

 

3

 

Профспілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України