DSC 0568

14 лютого в Об’єднанні профспілок Харківської області, з нагоди Дня соціальної справедливості, який відзначається 20 лютого, відбувся обласний семінар: «Дотримання принципів соціальної справедливості в оплаті праці на підприємствах області».

Семінар відкрив перший заступник Голови ОПХО – Анатолій Шевчук, який в своєму виступі наголосив, що відзначання на державному рівні Всесвітнього дня соціальної справедливості має на меті привернення уваги суспільства, органів державної влади, місцевого самоврядування, суб'єктів господарювання, громадських організацій до вирішення питань соціальної справедливості та необхідності спільної побудови в Україні суспільства соціальної справедливості та активного впровадження в життя політики і стратегії, спрямованих на її забезпечення. А сьогодні ключові поняття соціальної несправедливості знаходяться в оплаті праці.

В семінарі взяли участь понад 50 представників членських організацій Об'єднання профспілок Харківської області в тому числі: голови та спеціалісти обласних членських організацій профспілок; представники первинних профспілкових організацій - голови профспілкових комітетів, спеціалісти кадрових служб, бухгалтерії, юристи.

Перед аудиторією виступили заступник директора Департаменту - начальник управління праці та зайнятості облдержадміністрації Тетяна Печура, заступник начальника територіальної державної інспекції з питань праці у Харківській області Сергій Вовк, завідуюча відділом соціально-економічного захисту трудящих ОПХО Наталя Гриценко.

Було обговорено низку проблемних питань з оплати праці, в тому числі: основні принципи соціальної справедливості взагалі та окремо в оплаті праці, дотримання положень Генеральної, галузевих, Регіональної угод та колективних договорів з питань оплати праці, темпи зростання рівня заробітної плати в Харківській області та по Україні в цілому, оплата праці в сфері державного регулювання і в сфері договірного регулювання та інші.

Відділ соціально-економічного захисту трудящих

Об'єднання профспілок Харківської області