За підтримки Центральної ради ФСТ «Спартак» (голова Євген Баженков) КДЮСШ м. Мукачево було відкрито спеціалізацію ще одного виду спорту – художньої гімнастики. З ініціативи Закарпатської обласної ради ФСТ «Спартак» ( в.о голови Микола Щадей) проведено перший і другий етапи змагань «Юний спартаківець» з цього виду спорту. Ще одним кроком для його розвитку у нашій області стало проведення чемпіонату ФСТ «Спартак» з художньої гімнастики, який пройшов у спорткомплексі «Юність» м. Ужгорода. Його учасниками були спортсменки з міста Києва, Волинської, Харківської, Київської та Закарпатської областей.

На яскравій церемонії урочистого відкриття спартакіади учасників та численних уболівальників привітали заступник Ужгородського міського голови Володимир Фленько, заступник директора департаменту – начальник управління   молоді та спорту Закарпатської облдержадміністрації Віталій Ерфан, в.о. голови облради ФСТ «Спартак» Микола Щадей.

Дуже напруженою була боротьба у багатоборстві за програмою І розряду серед гімнасток 2002 року народження. За підсумками усіх виступів - без предмету, із скакалкою, обручем, м’ячем, булавою та стрічкою суддівська колегія, яку очолювала суддя Національної категорії, майстер спорту Марина Семенюк, присудила перше місце Єлизаветі Білозьоровій (Харків) із сумою балів 60,650. Срібним призером стала її землячка Поліна Некова (60,175 бала), бронзовим – Дарина Камозіна (Волинь) із сумою балів 60,150.

У багатоборстві за програмою кандидатів у майстри спорту серед гімнасток 1999-2001 року народження впевнену перемогу здобула харків’янка Анастасія Лєнкова   із сумою балів 72,050. На другому місці - Лілія Папка (Харків) – 68,700 бала, на третьому - Олександра Устименко (Волинь), результат якої 66,675 у сумі балів.

Блискучу   перемогу у багатоборстві за програмою майстрів спорту серед гімнасток 1998 року народження і старше здобула Анастасія Сакал (Закарпаття), виступ якої у підсумку авторитетні судді оцінили у 77,200 бала. Друге місце зайняла Ярослава Федоренко (Харків) з результатом 74,225 бала, третє - Мар’яна Оліщук (Волинь) – 72,225 бала.

У груповому багатоборстві за програмою І розряду   перемогла команда Волинської області, за яку виступали Дарина Камозіна, Олена Яцишина, Ілона Ісмаілова, Марта Потапчук, Анастасія Кушнір. У сумі волинянки набрали   18,550 бала. На другому місця - команда м. Києва – 17,150 бала, на третьому – Харківської області – 16,950 бала.

У групових вправах без предмета за програмою І розряду перше місце завоювала команда м. Києва, яку представляли Софія Твердохліб, Кристина Артеменко, Олена Даценко, Валерія Шацька, Діана Кондратюк. Її результат – 10,600 бала. Зовсім небагато відстали від них спортсменки Харківської області – 10,525 бала та Волинської області – 10,400 бала.

На урочистій церемонії закриття чемпіонату призери змагань як в особистому заліку, так і в командах, отримали дипломи, медалі та цінні подарунки організаторів турніру.

На думку фахівців, чемпіонат ФСТ «Спартак» з художньої гімнастики, який вперше приймало Закарпаття, пройшов на високому рівні. В цьому заслуга директора змагань Оксани Машевської, президента Закарпатської обласної федерації художньої гімнастики Валентини Плавайко та представника Центральної ради ФСТ «Спартак» Наталії Іцкової. Про гарний імідж цього турніру у спорткомплексі «Юність» подбали Закарпатське управління фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України (начальник Іван Риляк) та обласна рада ФСТ «Спартак» (в.о голови Микола Щадей). Усі відзначали й роботу головної суддівської колегії (головний суддя Марина Семенюк).

 

P1080840

 

На фото:

- урочисте відкриття чемпіонату ФСТ «Спартак» з художньої гімнастики.

 

P1080834

 

- вправа з м’ячем.

 

P1080854

 

- на п'єдесталі пошани –   переможці, нагородження проводить директор змагань Оксана Машевська.

 

P1080860

 

- (зліва направо) представник ЦР ФСТ «Спартак» Наталія Іцкова, директор змагань Оксана Машевська та в.о. голови Закарпатської облради ФСТ «Спартак» Микола Щадей обговорюють підсумки турніру.

 

Фото автора

Сергій Баранчиков

завідувач відділу організаційно-гуманітарної

роботи Закарпатської облпрофради