logo

 

У цей складний для народу час ми з тривогою та болем зазначаємо, що в суспільстві продовжується наступ на конституційні права трудящих. Уже другий рік поспіль ми маємо негативну динаміку реальної заробітної плати, при цьому майже 5 відсотків працівників отримують її у розмірі, нижчому за мінімальний. Тисячі людей переводяться на умови вимушеної неповної зайнятості, відправляються в адміністративні відпустки. Зростають борги із виплати заробітної плати та зі сплати єдиного соціального внеску, збільшується кількість безробітних, у зв’язку з чим тисячі наших співвітчизників позбавлено конституційного права заробляти собі на життя працею.

Напризволяще, практично без коштів до існування й соціального захисту, кинуто молодь, що веде до зростання злочинності, наркоманії й деградації суспільства.

В умовах економічного свавілля страждають пенсіонери, які при невпинному зростанні цін на продукти харчування та медикаменти приречені на злиденне існування.

Уряд в черговий раз намагається вирішити проблеми наповнення Державного бюджету за рахунок людини праці, скасувавши ряд конституційних гарантій та понизивши рівень соціального захисту.

Ми, делегати ХХVІІ Конференції Об'єднання профспілок Харківської області, розуміємо, в якій складній ситуації знаходиться наша країна. Саме тому, звертаємося до всіх спілчан із закликом об’єднати свої зусиллля на захист людини праці.

Ми категорично проти прийняття чергових антисоціальних та антиконституційних урядових рішень, вимагаємо забезпечення повної зайнятості, гідної оплати праці та соціальної справедливості, недопущення злиденності і бідності.

Запевняємо, що докладемо максимум зусиль для міцної солідарності та єдності профспілкового руху.

 

В ЄДНОСТІ НАША СИЛА! РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

 

Прийнято 16 грудня 2014 року

м. Харків

 

 

XXVIІ КОНФЕРЕНЦІЯ

ОБ’ЄДНАННЯ ПРОФСПІЛОК ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЗВЕРНЕННЯ

ДО ДЕРЖАВНИХ І МІСЦЕВИХ ОРГАНІВ ВЛАДИ, РОБОТОДАВЦІВ

 

Конференція Об’єднання профспілок Харківської області висловлює крайню стурбованість членів профспілок, профспілкових організацій становищем, що склалося в державі та в Харківській області у зв’язку з фінансово - економічною кризою, яка глибоко вразила всі сектори економіки та в цілому громадськість.

Не припиняються намагання Уряду ще більше затягнути паски пересічним громадянам , перекласти весь тягар запропонованих реформ лише на людину праці.

Сьогодні склалася вкрай загрозлива ситуація. Рівень заробітної плати має тенденцію до зменшення, який не відповідає фізіологічному відтворенню робочої сили та ставить під загрозу фізичне виживання, а майже 5 % отримують її у розмірі меншому за мінімальний.

Борги із виплати заробітної плати сягають понад 124 млн. грн., зі сплати єдиного соціального внеску – понад 238 млн. грн., близько 20 тисяч працівників своєчасно не отримують винагороду за працю.

Масові звільнення працівників, переведення на скорочений робочий тиждень, згортання соціальних програм на підприємствах є вагомим чинником зростання соціальної напруги у суспільстві. Часто ці явища викликані не об’єктивними потребами виробництва, а намаганням роботодавців вирішити проблеми підприємства виключно за рахунок людини праці.

Конференція Об’єднання профспілок Харківської області вимагає:

- від органів влади всіх рівнів забезпечити конституційне право кожного громадянина на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім’ї, припинити практику прийняття законопроектів, які призводять до ще більшого зубожіння та знедоленості населення, вжити реальних заходів для зупинення спаду і збільшення обсягів виробництва, викорінення корупції та «тіньової» економіки, стабілізації валютного ринку;

- від роботодавців не вирішувати фінансові проблеми підприємств за рахунок працівників, своєчасно та гідно оплачувати їхню працю, не допускати згортання соціальних пільг та гарантій.

Сила і могутність держави у тому, що її громадяни задоволені життям у своїй країні. Лише за таких умов, у разі виникнення загрози стабільності, вони без вагань підтримають державну владу, роботодавців і разом дадуть гідну відповідь усім викликам часу. Руйнівну хвилю економічної кризи держава переживе лише тоді, коли влада, бізнес і профспілки пліч-о-пліч подолають її єдиною силою.

 

 

Прийнято 16 грудня 2014 року

м. Харків