1418136350 pe6r

 

На засіданні Президії Ради профспілок Івано-Франківської області активно обговорено останні Урядові ініціативи та, зокрема, законопроекти №№2212, 2147, які направлені дл прийняття Верховною Радою України. З цього приводу прийнято документ Звернення до керівників фракцій ВР та народних депутатів:

 

 

Шановні народні депутати!

      Президія Ради профспілок Івано-Франківської області, розглянувши законопроекти № 2212, 2147 внесені КМУ для прийняття Верховною Радою України, просить Вас не допустити їхнього прийняття, як таких, що не просто погіршують життя пенсіонерів та інших категорій громадян, а ставлять їх на межу виживання.

Мільйони українців чесно працювали десятиліттями, щоб хоч якось убезпечити себе від голодної смерті на старості, а Кабінет Міністрів України одним рішенням хоче перетворити їх на жебраків. Проголосивши курс на реформування економіки України, виведення з тіні заробітної плати, орієнтацію на соціальні стандарти ЄС, насправді Уряд робить усе, щоб  різко погіршити життя усього українського народу, викликати його невдоволення та соціальний бунт.

У людей виникають запитання:

- чому ми маємо виконувати вимоги МВФ і інших міжнародних фінансових структур щодо встановлення цін і тарифів на життєво необхідні товари і послуги, що виробляються українськими товаровиробниками з української сировини?

- чому працююча людина  в офіційному секторі  економіки України має ставати ще біднішою, а казнокради, злочинці, олігархи ще більше збагачуються;

- чому кращі сини і дочки України повинні шукати ліпшої долі  на чужині, а не працювати на розбудову рідної України? В той же час іноземці і рідні реформатори скуповують українські підприємства та майно;

- чому практично нічого не зроблено для припинення розкрадання мільярдів доларів у паливно-енергетичному комплексі, банківській системі, оборонній промисловості?

- чому Уряд України нічого не робить для інвестування в розвиток вітчизняної промисловості, сільського господарства, в той же час витрачає значні кошти платників податків України на придбання аналогічних товарів інших держав, в т.ч. і Росії?

- чому Уряд прив’язує ціноутворення в Україні до долара, а народ отримує мізерні пенсії і зарплати в гривнях та ще й „заморожує” їх?

- чому Україною повинні керувати іноземці, а українцям залишається тільки тяжко працювати і мовчати?

- чому в стінах ВРУ, КМУ, адміністрації Президента України повинна звучати іноземна мова, а не державна?

- чому Уряд не повертає в державну власність підприємства, санаторно-курортні, фізкультурно-спортивні заклади, заклади соціального спрямування, котрі розпродані за безцінь різними міністерствами і відомствами, в т.ч. Міноборони, МОЗ і ін., зате проявляє активну діяльність щодо націоналізації майна, яке протягом всіх років незалежності України ефективно працювало, розвивалось і давало бюджетні надходження та робочі місця;

- чому Бюджет України прив’язується до курсу долара, а не до гривні. Україна поки-що не є ще одним штатом США.

І таких „чому” незліченна кількість.

На завершення хочемо Вам нагадати, що народ України – джерело влади в Україні.  Народ наділив Вас повноваженням представляти його інтереси в усіх сферах життя. Саме Ви повинні приймати Закони України в інтересах народу України, а не в інтересах Прем’єр-Міністра  України чи МВФ.

Саме  Ви повинні формувати бюджет України, вносити зміни в законодавчі акти з метою поліпшення життя українців.

Виконавча влада тому і називається виконавчою, що повинна виконувати волю народу, а не диктувати Вам і всьому народу України за якими правилами ми повинні жити.

Шановні українські депутати!  Настійливо просимо Вас твердо стати на захист українського народу і  не допустити прийняття  Бюджету України і інших законів, які різко погіршують і так  важке життя людей, що живуть із своєї праці.

 

За дорученням Президії Ради 

профспілок Івано-Франківської області

                                            

Голова Ради профспілок області        І.Є.Басюк

26.02.2015