DSC04205

 

 

Запорізька обласна рада профспілок разом  із соціальними партнерами 24 березня 2015 р. провели семінар-нараду з питань організації і проведення літньої оздоровчої кампанії.

      Голова обласної ради профспілок Віктор Сластьон, відкриваючи нараду, зупинився на проблемних питаннях, які мали місце у минулому році, були вирішені під час оздоровчого сезону та про недопущення їх в майбутньому. Говорячи про відсутність часткового фінансування оздоровлення дітей за рахунок коштів Фонду соціального страхування потрібно відзначити, що роботодавцям і профспілкам разом з батьками необхідно сконцентрувати наявні кошти для закупівлі дитячих путівок. Зміни  до податкового законодавства, подорожчання  енергоносіїв, плати за землю, а також інших послуг привели  до подорожчання путівок, тому необхідно включати всі наявні резерви для проведення якісного і безпечного відпочинку дітей та підлітків. Оздоровчі табори нашої області готові приймати дітей на відпочинок.

      Про задачі на оздоровчий сезон 2015р. проінформував завідуючий відділом облпрофради Анатолій Черепєхін. Наголошуючи на проведенні якісного відпочинку дітей необхідно ретельно підбирати кадри, постійно взаємодіяти з органами влади, роботодавцями і профспілками для вирішення нагальних питань.

      Головний спеціаліст відділу сім'ї і молоді департаменту соцзахисту ОДА Ірина В'язникова у своєму виступі зупинилася на напрямках роботи відділу: про співпрацю з профспілковими організаціями, дитячими оздоровчими закладами, про оздоровлення дітей із соціально незахищених сімей.

      Спеціалісти ГУ ДСНС у Запорізькій області Дмитро Жолобов і Дмитро Маклюк дали роз'яснення щодо вимог по безпечному відпочинку дітей, підготовки матросів-рятівників, з ким мати справу по заміру акваторії дна прилеглого до оздоровчого закладу, до кого звертатись у разі виникнення непередбачених ситуацій.

      Начальник санітарно-гігієнічного відділу ГУ Держсанепідемслужби у Запорізькій області Дмитро Макаров проінформував про взаємодію санітарної служби з дитячими оздоровчими закладами. Вимоги до проведення оздоровлення дітей залишаються незмінними і їх треба виконувати всім закладам незалежно від форм власності.

      Головний педіатр департаменту охорони здоров'я Ольга Лєнь у своєму виступі розповіла про заходи по підбору та підготовці лікарів для роботи в дитячих оздоровчих закладах, надання невідкладної медичної допомоги районними та міськими лікарнями, відповіла на чисельні запитання учасників наради.

      Начальник відділу комунікацій з громад кістю ГУ ДФС у Запорізькій області Світлана Ніколова зробила детальний аналіз змін до податкового законодавства. Всі бажаючі отримали відповіді на поставлені запитання.

     Головний технічний інспектор праці профспілок Микола Чос, начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей ГУ МВС України в Запорізькій області, вони нагадали присутнім керівникам оздоровчих закладів про обов'язки організації безпечного перебування дітей на відпочинку, цілодобової охорони території закладу, з ким підтримувати зв'язок у разі виникнення проблемних питань.

      Перед керівниками дитячих оздоровчих закладів виступили і запропонували свої послуги представники організацій, які бажають співпрацювати з питань постачання продуктів харчування.

      Профспілки разом із роботодавцями, органами влади, місцевого самоврядування, власниками оздоровчих закладів докладають максимум зусиль по забезпеченню оздоровчого сезону 2015 року, та запрошують на відпочинок і оздоровлення на узбережжі теплого Азовського моря дітей з інших регіонів України.

      Надаємо контакті телефони деяких оздоровчих закладів для прийняття рішень.

 

місто Бердянськ

             "Красная гвоздика" –  директор Михайленко Тетяна Леонідівна

                                                   тел. 050 32208 20;

             "Райский уголок"    –  директор Бакай Олена Миколаївна

                                                   тел. 050 952 00 69.

місто Приморськ

             ім. Гагаріна              –  директор Чейлитко Олександр Зігмундович

                                                   тел. 066 078 40 14;

             "Прометей"              –  директор Куценко Олена Петрівна

                                                   тел. 050 239 59 22;

              "Салют"                  –  директор Кір'яченко віталій Лукіч

                                                   тел. 066 182 66 69.

Якимівський район смт Кирилівка

            "Салют"                    –  директор Кузнєцова Євгенія Василівна

                                                   тел. 097 607 17 76;

            "Северянин"             –  директор Борисенко Леонід Іванович

                                                   тел. 067 762 22 21;

            "Смена"                     –  директор Белокуров Юрій Миколайович

                                                   тел. 067 701 33 27;

             "Лісова пісня"          –  директор Демченко Алла Анатоліївна

                                                   тел. 067 792 48 49.

 

      Контактний телефон відділу культурно-масової, спортивної роботи і оздоровлення Запорізької облпрофради 233-14-32.

 

 

 

Запорізька обласна рада профспілок

 

DSC04210