DSC05605

 

24 березня п.р. на Черкащині відбулося засідання  територіальної тристоронньої соціально-економічної ради.  Затверджені регламент роботи, черговість головування в  тристоронній раді та розглянуто стан виплати заборгованої заробітної плати в області.

            Так, у 2015 році її очолюватиме голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, у 2016 році – голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко, а у 2017 році – голова  Черкаського обласного об’єднання організацій роботодавців Борис Райков.

             Заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль, який головував на  засіданні, наголосив, що підписана у грудні тристороння угода не просто існує на папері, але й приносить конкретні результати. Наприклад, влада і профспілки спільно розв’язували проблеми Смілянського електромеханічного заводу, де була дуже напружена ситуація. Завдяки порозумінню між власниками, адміністрацією і профспілками та колективом вдалося зменшити заборгованість по зарплаті з 1 млн 400 тис. (станом на 1 січня) до менше ніж 400 тис. грн. Підприємство отримало замовлення на ремонт двигунів для залізничного транспорту.

         Голова Федерації профспілок області Петро Шевченко  зупинився на проблемах ДП «Черкаський облавтодор». Заборгованість із заробітної плати на цьому підприємстві складає 1,460 млн.грн. У зв’язку з відсутністю фінансування галузі підприємству необхідна підтримка на державному рівні.

         Справді, діалог можливий, – підтвердив Борис Райков, голова  Черкаського обласного об’єднання організацій роботодавців. – На Смілянському електромеханічному заводі найближчим часом знайдуть можливість ліквідувати решту заборгованості по заробітній платі. Та найголовніше – знайти замовлення, щоб унікальна продукція заводу була затребувана в Україні. Думаю, спільними зусиллями ми зможемо розв’язати цю проблему.

 

DSC05600

 

          Учасники засідання тристоронньої соціально-економічної ради домовились у  2-х тижневий термін  проаналізувати стан роботи економічно-активних підприємств в області, які мають заборгованість з виплати заробітної плати, направити звернення, пропозиції до Кабінету Міністрів України  щодо відновлення роботи підприємств області  та фінансування санаторно-курортного лікування застрахованих осіб, виділення коштів на часткове фінансування дитячого оздоровлення влітку 2015 року.

              

Федерація профспілок Черкаської області