DSC 9048

 

30 червня 2015 року відбулося чергове засідання Молодіжної ради ФПО, у ході якого молоді профактивісти висловили своє бачення розвитку профспілкового руху області, вносили пропозиції щодо його популяризації та модернізації. Також, в рамках започаткованої Федерацією профспілок області «Школи лідера», здобутими знаннями та досвідом з молодими профактивістами поділилися авторитетні лідери Рівненщини.

В подальшому, «Школа лідера» продовжуватиме свої заняття та проходитиме у формі семінарів, лекцій, тренінгів. Основна її мета, за словами голови ФПО Миколи Шершуна, допомогти проявитися лідерським завдаткам у молоді та підготувати достойний та потужний кадровий потенціал в профспілках.

Активну участь у проведенні всіх молодіжних заходів ради завжди бере голова ФПО Микола Шершун. Відкриваючи цьогорічне засідання, він відмітив, зокрема, що зважаючи на вкрай тяжкий економічний стан в країні, тотальне безробіття та зневіреність, профспілчанам рук опускати не варто. І кому, як не молодим, це розуміти. «Поважають завжди сильного, - зазначив голова, і саме тому за створення нових робочих місць, через розвиток економіки та внутрішнього ринку, ми говоримо на усіх рівнях. Адже лише, коли профспілка буде силою, здатною спільно, ставши один за одним на захист людей праці, можна на рівних говорити з владою та досягати бажаного» - додав він.

Про досвід роботи Польської профспілки «Солідарність» розповіла присутнім Інеса Білець, голова профкому учнів ДПТНЗ «Рівненський центр ПТО сервісу та дизайну», член Молодіжної ради ФПО.

У ході обговорення, зокрема, було висунуто цікавих низку пропозицій. Так члени ради висунули пропозицію створити соціальний ролик, який би доносив до широких мас основну місію профспілок – захист соціально-економічних прав та інтересів людини праці.

Також було запропоновано, в рамках «Школи лідера», і надалі запрошувати до участі в ній лідерів профруху, які своєю роботою довели дієвість і міць профспілки.

Відкрилася ж «Школа лідера» виступом Анатолія Цимбалюка, голови ППО Рівненської дитячої музичної школи №1 імені М. Лисенка, який розповів про боротьбу колективу, батьків та профкому за існування школи, під час задуманого владою злиття двох музичних шкіл Рівного в одну.

Члени ради також розглянули низку нагальних питань, що стосувалися поліпшення інформаційної роботи серед молодіжних осередків та системного навчання молодих профспілкових кадрів.

Насамкінець, після виступів та обговорень, молоді профактивісти визначили основні риси, які притаманні справжньому лідеру. Отож, на думку членів Молодіжної ради ФПО Рівненщини, профспілковий лідер має бути цілеспрямованим, обізнананим у справі, якою займається, сміливим і, обов’язково, має вірити в себе.

 

Жанна Арсенічева,

голова Молодіжної ради ФПО