Изображение 5362

Напередодні і безпосередньо 7 жовтня у Всесвітній день дій за гідну працю профспілки Дніпропетровщини провели ряд заходів з відзначення цієї події (вони були затверджені у вересні постановою президії облпрофоб’єднання).

За ініціативою профцентру у Будинку спілок було проведено зустріч профактиву з народними депутатами України В.Кривенком та Я.Безбахом, яким були дані накази щодо прийняття ініційованих профспілками соціально значущих законопроектів.

Профспілки організували інформаційну акцію до Всесвітнього дня, збори в трудових колективах, роздачу мешканцям обласного центру та інших міст листівок та газети профспілок області „Позиція” з матеріалами стосовно цієї події.

Обком профспілки металургів та гірників 7 жовтня провів «гарячу лінію» з питань трудового законодавства та організації безпечних умов праці, під час якої були дані відповіді на численні дзвінки та особисті звернення працівників галузі.

В рамках Всесвітнього дня профспілковий комітет ПАТ „Євраз – Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського” провів за участю представників дирекції з персоналу та соціальних питань навчання профактиву з  питань організації нарахування та виплати зарплати працівникам, а також охорони праці та забезпечення металургів спецодягом.

Сьогодні також пройшла звітно-виборна конференція Дніпропетровської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я, яка є однією з найчисельніших та найактивніших.

Відкриваючи її, голова обкому профспілки Л. Валевська зазначила, що конференція відбувається у знаменний день, коли трудівники всієї планети виступають на захист своїх прав. Делегати отримали листівки та інші матеріали до Всесвітнього дня.

Зазначимо, що питання оплати, умов праці, правозахисної роботи є основними в діяльності Дніпропетровської облпрофорганізації  медиків. Здійснюється, зокрема, масовий громадський контроль за дотриманням трудового законодавства та охорони праці, за результатами якого на адресу роботодавців та органів місцевого самоврядування внесено 745 подань про усунення порушень в оплаті та режимі праці. Особлива увага приділяється захисту прав медиків під час проведення реформування галузі.

Головний лікар обласної клінічної лікарні ім. Мечникова С.Риженко подякував профспілкам за активну участь в забезпеченні необхідним обладнанням та ліками під час надання допомоги воїнам – учасникам АТО (зокрема, завдяки сприянню облпрофоб’єднання в область надійшло два вантажу гуманітарної медичної допомоги з США вартістю 1,2 млн.доларів). Завдяки цьому було проведено 2,5 тис. хірургічних операцій та врятовано життя 1700 бійців. Він зазначив, що медики заслуговують на більш гідну оплату своєї нелегкої праці, над чим спільно потрібно працювати як керівникам галузі, так і профспілкам.

Ефективним діям облпрофорганізації в цих та інших напрямках дали позитивну оцінку присутні на конференції голова ЦК профспілки працівників охорони здоров’я України В.Коваль та голова Дніпропетровського облпрофоб’єднання В.Дубіль. Головою облпрофорганізації знову обрано Л.Валевську.

В.Коврига,

зав. прес-центром Дніпропетровського облпрофоб’єднання