DSC 9887

 

Інформаційну акцію, що відбулася 7 жовтня, підтримали у всіх районах Рівненської області. Проходила вона на центральних майданах та вулицях районних центрів області та у містах Рівному і Кузнецовську.

 

 

Всесвітній день дій за гідну працю, був встановлений у 2008 році за ініціативою Міжнародної конфедерації профспілок (МКП). Цей День надає можливість профспілкам висловити масову підтримку загальній програмі Міжнародної органі­зації праці (МОП) «Гідна праця для всіх», прийнятій у 1999 році. Програма складається з чотирьох елементів: зайнятість, права, захист та діалог і ґрунтується на переконанні, що всі ці елементи потрібні для створення якнайкращих умов для соці­ального розвитку.

 

 

За визначенням МОП, гідна праця - це продуктивна праця чоловіків та жінок в умовах свободи, рівності, безпеки та поваги до людської гідності. Вона забезпечує справедливий заробіток, безпеку на робочому місці, соціальний захист працівників та членів їхніх сімей, сприяє їх професійному зростанню та соціальній інтеграції, дозволяє людям вільно висловлювати свої думки, об’єднуватися для того, аби впливати на рішення, що стосуються їхнього життя, гарантує рівне ставлення та рівні можливості для всіх і кожного.

 

 

Профспілки послідовно борються за реалізацію права працівників на гідну працю. Цьогорічна інформаційна акція є Всеукраїнською. В кожному обласному центрі проводяться заходи до Дня дій за гідну працю. Вона має за мету донесення до широких верств населення області, а насамперед, до молодих людей, що таке гідна праця, які її основні критерії, на що потрібно звертати увагу, коли влаштовуєшся на роботу, а також є своєрідним мотиватором до профчленства.

 

 

Логічним завершенням профспілкової акції до Всесвітнього Дня дій за гідну працю стало прийняття президією ФПО Звернення до владних структур всіх рівнів області. Після завершення акції, делегація профспілковців, очолювана заступником голови ФПО Марією Рожко, вручили це Звернення голові облради - Михайлу Кириллову та в.о. голови ОДА Юрію Приварському (на фото).

 

 

 

 

Інформаційно-аналітичний центр

Федерації профспілок Рівненської області

 

DSC 9891

 

 

 

DSC 9892

 

DSC 9911

 

DSC 9937

 

DSC 9940