88888

 

На даний час державні підприємства, на яких діють первинні організації галузевих профспілок ОПК мають підпорядкування до різних органів влади: Мінекономрозвитку, Фонду Держмайна України, ДК «Укроборонпром».

 

В подальшому, в результаті реформування органів влади можливе утворення центрального органу, який буде відповідати за формування та реалізацію державної політики у сфері функціонування і розвитку оборонно-промислового комплексу, що передбачено Концепцією Державної цільової програми реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу України на період до 2020 року, схваленою розпорядженням Кабінету Міністрів України від 20 січня 2016р. №19-р.

У зв'язку з цим, виникла необхідність утворення Спільного представницького органу профспілок оборонно-промислового комплексу (далі СПО профспілок ОПК) для укладення Міжгалузевої угоди.

Відповідно до Ст.4 Закону України про колективні договори і угоди, такий СПО може вести переговори та укладати Угоду (Міжгалузеву Угоду).

За попередньою консультацією між головами галузевих профспілок ОПК відповідно до вищевказаного Закону, репрезентативні всеукраїнські галузеві профспілки оборонно-промислового комплексу України - Профспілки авіабудівників України та Профспілки працівників радіоелектроніки та машинобудування України ініціюють укладення до 10.03.2016 року Угоди про утворення СПО та пропонують профспілкам, підприємства, організації яких входять до ОПК, приєднатись до утворення СПО профспілок ОПК.

Пропозиції до змісту відповідної Угоди та створення СПО просимо надсилати на адреси вищевказаних профспілок.

 

Профспілка авіабудівників України