ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Захисту прав та інтересів людини праці – конструктивність та ефективність

ВЫМ   Як підвищити рівень соціально-економічного захисту працівників, які мають бути вимоги до Парламенту та Уряду у зв’язку, щоб кардинально та позитивно змінити ситуацію з дотриманням конституційних, трудових, соціальних прав та інтересів людей праці? Ці та інші актуальні питання обговорено 24 жовтня під час засідання Робочої групи з підготовки вимог до Кабінету міністрів України, Верховної Ради України та координації роботи з підготовки та проведення Всеукраїнської акції протесту..

ФПУ підтримує ініціативи членських організацій

WO2I2966   У ФПУ розглянуто звернення Голови Профспілки працівників агропромислового комплексу України Ігоря Сопелкіна з приводу активізації протестних дій членів профспілок.   У відповіді в.о. Голови ФПУ Володимира Саєнка зазначено:   «Ваше звернення № 01/161, від 11 серпня 2017 року розглянуто у Федерації профспілок України. Ми поділяємо Ваше занепокоєння з приводу погіршення соціально-економічного становища працівників в Україні, хоча і не можемо погодитися з тезою про безрезультативність соціального діалогу, який проводиться ФПУ..

Вчені та медики пікетують Кабмін і Раду

1018362964   3 листопада попереджувальна акція протесту під Кабміном і Верховною Радою об’єднала працівників Національної академії наук України та медиків. Мітингуючи вимагають гідних зарплат і збільшення фінансування Національної академії наук у Держбюджеті 2017 р. За словами вчених, зараз середня зарплата співробітників НАН менше середньої зарплати по Україні: середня зарплата в промисловості на даний час складає майже 6 тис.грн, тоді як оклад молодшого наукового співробітника 3.742 грн.Президія ЦК..

Соціальна напруга зростає. Профспілки за рішучі дії

IMG 0616 0 r7b1k6on   18 жовтня на Президії ФПУ, яка зібралась на своє засідання відразу після завершення зустрічі Прем’єр-міністра України В.Гройсмана з керівниками всеукраїнських профспілок та їх об’єднань, ухвалено рішення про перенесення дати всеукраїнської акції протесту профспілок з 20 жовтня на 17 листопада ц.р. у формі пікетування Верховної Ради України.   Відповідні зміни внесено до постанови Президії ФПУ від 30.09.2016 № П-4-2 «Про виконання вимог профспілок, визначених постановою..

Сьогодні - акція протесту працівників ПАТ «Дніпрометробуд»

A7CF2D4C-F4DB-4FD0-9770-8C908DF612EB mw1024 s n   Сьогодні, 17 червня 2016 року, о 10.00 біля будівлі Дніпропетровської міської ради (м. Днепр, пр.-т Д. Яворницького, 75) відбудеться акція протесту з приводу важкого економічного становища працівників ПАТ «Дніпрометробуд».     Метробудівці вимагають виплатити їм заборгованість по заробітній платі за 9 місяців на загальну суму понад 6,5 млн. грн. Неодноразові звернення до губернатора Дніпропетровської області та міському голові Дніпропетровська з проханням посприяти у фінансуванні довгобуду..

Соціальні партнери та директор Регіонального бюро МОП підписали Меморандум

x 1627bc78   Меморандум про взаєморозуміння щодо реалізації Програми гідної праці МОП для України на період 2016-2019 рр., що був підписаний 7 квітня ц.р. на засіданні Національної тристоронньої соціально-економічної ради.   (Текст Меморандуму додається)   Прес-центр ФПУ

Григорій Осовий: «Профспілки підтримують справедливі вимоги шахтарів»

ОСА МИТА Всі членські організації ФПУ – понад 7,5 млн. спілчан - підтримують вимоги шахтарів і однозначно ми розуміємо, що не з доброї волі, а з крайньої нужди сьогодні тисячі шахтарів, ветеранів праці, чорнобильців, інших трудівників зібралися на цій площі, щоб рішуче сказати ні – уряду, ні – парламенту, ні – політиці затягування пасків трудової людини, ветерана, чорнобильця. Про це заявив Голова СПО об’єднань профспілок, Голова..

Профспілки Закарпаття – проти ліквідації соціальних гарантій

middle 752d8d3d581e2a0be35bee93000c4f14 Відбулося засідання президії Закарпатської обласної ради профспілок, на якому розглянуто питання про участь профспілок у заходах у зв’язку з намірами Уряду стосовно посилення економії бюджетних коштів за рахунок ліквідації соціальних гарантій населенню. Голова облпрофради Іван Король інформував членів президії, що з цього питання прийнято Заяву Федерації профспілок України. «Уже сьогодні державні соціальні гарантії – мінімальна зарплата та мінімальна пенсія – становлять менше 80..

ПРОФСПІЛКОВИЙ РЕФЕРЕНДУМ. Українському народові – гідне життя!

УКР   Вперше в історії профспілкового руху України Федерація профспілок України ініціювала проведення всеукраїнського референдуму із зверненням до Президента України Петра Порошенка та Кабінету Міністрів України під гаслом: «Ми закликаємо до гідного життя для українського народу!».   З текстом звернення можна ознайомитися тут.   Тому, хто згоден з цим зверненням, пропонуємо його підписати з метою передачі Главі держави та Уряду.    Ми попросили прокоментувати цю профспілкову ініціативу В.о. Голови ФПУ Сергія Кондрюка.   - Ідея..

Відбулася IV Всеукраїнська звітна конференція Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»

0890             2 грудня 2013 року в оздоровчому центрі «Журавочка» (с. Пухівка Броварського р-ну Київської області) за участі регіональних громадських організацій «Союз Чорнобиль України», представників Міністерства соціальної політики, Пенсійного фонду, Державної служби з питань інвалідів та ветеранів України відбулася IV Всеукраїнська звітна конференція Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України».          У зазначеній конференції взяв участь представник Федерації профспілок України.          До порядку денного були винесені наступні..
Архiв