4e2a755b3d0451a21305963962cb7cf2

Про це Міністр соціальної політики заявив 25 квітня, беручи участь у робочій зустрічі з профспілковим активом Федерації профспілок України.

Він зазначив, що, приступаючи до виконання обовязків, Уряд поставив за мету створення умов для реалізації трудового потенціалу людини, забезпечення гідної праці наших громадян. Реалізація цього пріоритету потребувала активізації соціального діалогу між Урядом, стороною профспілок та роботодавців.

За його словами, результатом цього стало підписання 23 серпня 2016 року нової Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2016 – 2017 роки.

«Після першого року роботи Уряду ми можемо підбити певні підсумки та констатувати – сьогодні закладено підвалини проведення комплексних соціальних реформ на середньострокову перспективу», - наголосив Міністр соціальної політики.

Міністр акцентував увагу на такому важливому показнику, як зростання середньої заробітної плати в цілому по економіці на рівні вищому ніж прогнозний індекс споживчих цін.

«При збільшенні індексу споживчих цін у січні-лютому 2017 року порівняно з відповідним періодом 2016 р. на 13,9 % зростання середньої заробітної плати становило 136,8 %. У січні-лютому 2017 року реальна заробітна плата відносно відповідного періоду 2016 року збільшилася на 19,7 відсотка», - підкреслив Міністр соціальної політики Андрій Рева.

Урядовець повідомив, що протягом минулого та поточного року також забезпечено зростання соціальних стандартів більшими темпами порівняно з індексом інфляції.

«У минулому році таке підвищення становило 16,1 %, у той час як зростання споживчих цін становило 12,4 %. У цьому році буде забезпечено підвищення соціальних стандартів на 10,1 відсотка. Така стала тенденція зростання соціальних стандартів забезпечує поетапне зростання реальних доходів населення та відновлення його купівельної спроможності», – заявив Андрій Рева.

Прес-служба

Мінсоцполітики