20 травня в Україні відзначається День Європи

756

День Європи –  щорічне свято миру, спільних цінностей і єдності в країнах Європейського союзу. В Україні воно відзначається, починаючи з травня 2003 року, в третю суботу травня. Прагнення до європейського рівня життя, європейських цінностей і стандартів остаточно визначило вибір нашої країни, всього українського суспільства стосовно європейського майбутнього.

Для українців це особливе свято. Адже свій вибір довелося виборювати у  нелегкій боротьбі під час Революції Гідності. Цього року нам є що святкувати: це і рішення про надання безвізового режиму для українців, і достойне проведення "Євробачення". Країна справді стає частиною великої європейської родини і намагатиметься досягнути вступу до Євросоюзу.

Федерація профспілок України поділяє спільні європейські цінності демократії та верховенства права, обстоює трудові, соціально-економічні права та інтереси працівників і докладатиме всіх зусиль для запровадження в Україні європейської соціальної моделі.

У цей святковий день бажаємо всім терпіння та рішучості у справі становлення України як дійсно Європейської держави!

ФПУ

Архiв