ZVIT-300x230

 

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман 19 липня відкрив засідання Кабінету Міністрів звітом про роботу Уряду за 1 півріччя.

 

Глава Уряду відзначив позитивну динаміку змін. Так, ріст економіки за 1 квартал року становив 2,5%, середня зарплата за підсумками першого півріччя перевищить 7 тис. грн., бюджет також перевиконано за доходами.

Він доповів, що реальна заробітна плата збільшилася на майже 20%, середня заробітна плата зросла на 13% - до 6 тис. 840 грн, а в червні–липні вона перевищить 7 тис. гривень. Зріс обсяг капітальних інвестицій (за січень-березень на 20%), збільшився обсяг експорту товарів з України (на 25%). Бюджет перевиконали (по доходах) на 29 млрд.грн., а мали дефіцит.

- Це свідчить, що економіка оздоровлюється і відбувається реальна детінізація, - підсумував Прем’єр-міністр і зазначив, що останнє десятиліття, на жаль, стало десятиліттям втрачених можливостей, і саме тому зараз стоїть завдання гармонійного вирішення проблем в багатьох сферах. Цю роботу можна назвати капітальним ремонтом країни», - сказав Глава Уряду.

І продовжив: «Пріоритет – людина, і все, що її оточує. Людській капітал - найвища цінність. І треба виходити з інтересів людей», - підкреслив Прем’єр-міністр. Йдеться про широкий спектр питань – від будівництва доріг та енергоефективності й енергонезалежності до підвищення рівня освіти та охорони здоров’я, а горизонт реалізації проектів – від одного до трьох років, так як передбачає політика середньострокового планування, започаткована цього року.  

Визначені орієнтири, зазначив Глава Уряду, отримали схвальну оцінку бізнесу та міжнародної спільноти. Найбільш визначальними стали запуск електронного реєстру ПДВ, зміна принципу роботи митниці, що одразу дозволило збільшити митні платежі на 37% і перерахувати в бюджет «від 35 до 50 млрд грн».

«Уряд продовжує дерегуляцію, і скасовує регуляційні речі, що заважали бізнесу бути вільними, - сказав Володимир Гройсман. – Уряд створює Раду інновацій. Нам треба запускати індустріальні парки і технологічні парки. Ми пропонуємо переглянути процес приватизації в сторону її максимальної прозорості та забезпечення гарантій інвестицій, розвивати промислового потенціалу та експортні можливості шляхом формування та підписання пакета угод про зони вільної торгівлі».

 

Прес-центр ФПУ

За матеріалами Урядового порталу

.