Изображение 118

 

Україна має колосальні можливості розвитку промисловості. Для визначення першочергових кроків зростання виробництва Урядом минулого року було ініційовано утворення Національного Комітету з промислового розвитку, до складу якого входить Голова ФПУ Григорій Осовий.

 

До жовтня ц.р. Комітетом має бути напрацьована стратегія розвитку промислового потенціалу України. Профспілки внесуть до цього документу свої пропозиції, тому що подальший розвиток вітчизняного виробництва і створення нових робочих місць, - одне з основних завдань у їх діяльності. Це дозволить покращити ситуацію із виробничою зайнятістю працездатних громадян, що є важливим фактором підвищення ефективності виробництва і одночасно рівня життя населення.

20 липня у ФПУ за участю керівництва ФПУ та голів Профспілок промислового сектору відбулось обговорення перспектив відродження промисловості в Україні, а також ролі профспілок у цих процесах.

З презентацією, присвяченою темі індустріального відродження України виступив економіст Юрій Буздуган, який зокрема зазначив, що через втрату багатьох тисяч підприємств Україна на сьогодні перестала бути європейським лідером, як це біло раніше, а соціальні гарантії у нас майже ліквідовано. Виправити   ситуацію можна тільки відновивши індустріальний потенціал країни на сучасному рівні, ключовим елементом чого має стати інноваційний розвиток українських підприємств.

 

Изображение 102

 

Ведуча роль у цьому, на думку вченого, може належати профспілкам, які мають розгалужену організаційну структуру майже в усіх провідних галузях економіки, а також володіють інструментарієм у веденні соціального діалогу і законодавчі повноваження у обстоюванні трудових прав працівників.

Під час дискусії йшлося про те, що економічний розвиток держави має стати загальнонаціональною політикою та привести до пожвавлення внутрішнього ринку товарів і послуг. Для цього потрібно підвищити продуктивність виробництва, а також платити людям справедливі зарплати – на рівні 60-80% ВВП, як це робиться у країнах «золотого мільярду». Таким чином підвищення внутрішнього споживання, збільшення попиту на товари і послуги дозволить країні значно збільшити свою економічну потужність та зміцнити індустріальний потенціал.

 

Изображение 135

 

Изображение 091

 

Изображение 082

 

Прес-центр ФПУ