3Flogo

 

Сьогодні, 8 вересня, розпочався робочий візит заступника Голови ФПУ Володимира Саєнка до Данії на запрошення Об’єднаної федерації робітників Данії (3Ф).

 

Заступник очільника ФПУ візьме участь у роботі 4-ого конгресу 3Ф, який відбудеться в м.Ольборг.

Програмою візиту також передбачено відвідання штаб-квартири 3Ф у Копенгагені, зустріч з головою 3Ф Пером Крістенсеном, ознайомлення з роботою регіонального відділення 3Ф та профспілкових представників на підприємствах, спілкування з представниками преси.

Під час зустрічі Володимира Саєнка з членами Парламенту Данії буде обговорено ситуацію на ринках праці наших країн, спільні проблеми та виклики сьогодення.

Відносини ФПУ і 3Ф - це довга історія взаємовигідного і тісного партнерства. Активна співпраця між ФПУ і тоді ще Профспілкою різноробочих Данії СіД розпочалася ще в кінці 90-х.

Яскравим прикладом плідного діалогу ФПУ та 3Ф є трирічний дансько-український проект «Посилення внеску профспілок у забезпечення гідної праці, захисту прав працівників та демократизацію в Україні», який стартував 1 квітня 2015 року. Його мета – зміцнення українських профспілок на національному, регіональному та місцевому рівнях, забезпечення їх участі у формуванні пріоритетних напрямів розвитку регіонів, у гармонізації загальнодержавних та регіональних інтересів.

3Ф також проводить інформаційну роботу в Данії з висвітлення ситуації в Україні і українському профспілковому русі з метою формування солідарної підтримки, використовуючи соціальні мережі, різні платформи і заходи, національні і власні ЗМІ.

Федерація профспілок України високо цінує співпрацю з Об'єднаною федерацією робітників Данії 3Ф, яка має величезний позитивний досвід соціально-економічного захисту працівників. З огляду на підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС розвиток міжнародних зв'язків з європейськими профспілками для ФПУ є важливим, як ніколи раніше.

 

Прес-центр ФПУ,

Департамент міжнародних зв’язків